Dakika 4 Olawoyin, Dakika 44 ve 64 Minchev, Dakika 90 Akintola. Rizespor, İstanbul’da İstanbulspor’u maçın her iki yarısında attığı 4 golle 4-0 mağlup ederek kazandı.

Ligdeki son deplasman galibiyetini 5’inci haftada Konyaspor’u 2-1 mağlup ederek alan Yeşil-Mavililer, 11 hafta sonra 12’nci haftada galibiyet aldı.

Yeşil-Mavililer, 199 gün sonra deplasman fobisine son vermiş oldu. Günler ve haftalar sonra gelen bu farklı galibiyette Rizespor’a büyük bir moral kazandırdı. Rizespor, ligde son sırada bulunan İstanbulspor karşısında maça etkili başladı. Karşılaşmanın başında öne geçtikten sonra oyunun kontrolünü ele alarak etkili oldu.

Ön alan baskısını iyi kuran Yeşil-Mavili futbolcular, ilk yarıda öne geçtikten sonra da pozisyonlar buldu ancak final vuruşlarını istediği gibi yapamadı. Bu sezon deplasmanda en hareketli ve bereketli maçını oynadı.

Rakibe de pozisyon vermedi. İlk yarıyı Olawoyin ve Minchev’in golleriyle 2-0 önde kapatan Yeşil-Mavililer, ikinci yarıda da etkili oyununu sürdürdü. Bununla da farkı açtı. Teknik direktör İlhan Palut’un oyuna ikinci yarıda sürdüğü oyuncular da oyuna hareketlilik kazandırdı. 64’üncü dakika oyuna ikinci yarıda dahil olan Gustavo’nun pasını gole çeviren Minchev kendisinin ikinci golünü atarken Rizespor’un da 3’üncü golünü kaydetti.

Rizespor teknik ve taktik anlamında istediklerini yaptı, oyununu rakibe kabul ettirdi. Ön alanda baskı yaparak rakibinin oyununu bozduğu gibi İstanbulsporlu oyuncuları da adeta şaşkına çevirdi. Böylesine deplasman maçlarında ön alan baskısını iyi yaparsan doğruyu da yapıp maçı kazanırsın. Rizespor’da 199 gün sonra bir deplasman maçını kazanarak üzerindeki deplasman karabulutlarını dağıtmış oldu.

Önemli bir galibiyet oldu. Yeşil-Mavililer maçta 4 gol attı ancak organize ataklarla yakaladığı pozisyonlarda son vuruşlarda biraz daha dikkatli olabilseydi gol sayısını da daha da artırabilirdi. Buna rağmen bu sezon en farklı deplasman galibiyetini aldı. 3’üncü haftada Trabzonspor, 5’inci haftada Konyaspor galibiyetlerinden sonra 31’inci haftada da üçüncü dış saha galibiyetini alarak puanını 45’e çıkardı. Defans iyi görüntü verdi. Orta alanda Shelvey ve Olawoyin takımı yöneten ve yönlendiren isimlerdi. Eleştirilen Martin Minchev de atmış olduğu iki golle skora önemli katkı sağladı.

Devre arası transfer edilen ancak beklenen performansı veremeyen Akintola da maçta son sözü söyleyerek 4’üncü golü attı, bu da Rizespor’daki ilk golü oldu. Rizespor, milli ara ve seçimden sonra güzel ve farklı bir galibiyetle lige geri döndü. Teknik direktör İlhan Palut da 4 gün öncesinden takımı İstanbul’a getirip takımı hazırlamıştı. Bu hazırlıktan sonra Rize’ye 4 golle döndüler.