Tören Detayları

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Vali Aziz Yıldırım'ın koltuğuna ise Ahmet Saka İlkokulu 4. sınıf öğrencisi İpek Uçar oturdu.

Trabzon'da Çocuklar El Sanatlarının İnceliklerini Ustalardan Öğreniyor Trabzon'da Çocuklar El Sanatlarının İnceliklerini Ustalardan Öğreniyor

Devam Eden Kutlamalar

Kutlamalar, daha sonra Hami Yıldırım İlkokulu'nun bahçesinde devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Uygun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" öngörüsüyle yaktıkları bağımsızlık ateşinin 104. yılını kutlamaktan onur ve gurur duyduklarını ifade etti.

Etkinlikler ve Gösteriler

Öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiirler okudukları törende, halk oyunları gösterileri sahnelendi ve Türk halk müziği çocuk korosu konser verdi. Vali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve diğer ilgililerin katıldığı tören, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN