Genel Durum:
Yurt genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya, ve Isparta çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde yağışlı bir gün geçmesi öngörülüyor.

Yağışlar:
Bolu, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce, Sakarya, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Adana, Van, Erzincan, Tunceli ve Malatya illerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Sıcaklık Durumu:
Hava sıcaklığının güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar:
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı

Uyarılar:
Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyı, Van'ın güney kesimleri, Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapılıyor.

Sarı ve Turuncu Kodla Uyarı Yapılan İller:
Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak