Trabzon'da hızla çoğalan ve gelişigüzel açılan '3 Harfli' tabir edilen zincir marketlerin, kural tanımamazlıkları vatandaşları can güvenliği açısından tehlikeye atıyor. Bu marketlere tedarik için gelen kamyonlar, yaya geçitlerine ve kaldırımlara aldırış etmeden kaldırımı tamamen kapatıyor. Bu durum, bebek arabasıyla yoldan geçmek zorunda kalan annelerden, işlerine gitmek için kaldırım yerine yoldan gitmek zorunda kalan vatandaşlara kadar birçok kişinin can güvenliğini tehlikeye atıyor.

Umursamaz şoförlerin araçları gelişigüzel park etmeleri nedeniyle yoldan geçmek zorunda kalan vatandaşlar, bu durumun Trabzon'un birçok noktasında her gün yaşandığını belirtiyor. Can güvenliği açısından büyük tehlike oluşturan bu durum karşısında vatandaşlar, trafik ekiplerinden müdahale bekliyor.

Trafik kurallarına uymayan araç sürücülerinin ve kaldırım işgali yapan market tedarik kamyonlarının önlenmesi için alınacak tedbirlerin acil bir şekilde hayata geçirilmesi talep ediliyor. Bu durumun devam etmesi halinde, vatandaşlar ve özellikle yaya geçitlerini kullanmak zorunda olanlar için büyük bir risk oluşturduğu ifade ediliyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak