Kimler Programdan Yararlanabilecek ve Destek Nasıl Sağlanacak?

Küresel çapta artan enerji fiyatlarından etkilenmemek adına, hükümet yıllardır ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik faturalarını karşılıyor. Uygulanan bu destekler sayesinde milyonlarca aile daha uygun fiyatlarla elektrik kullanabiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yürütülen ihtiyaç sahibi ailelere elektrik tüketim desteği programından bu yıl 4 milyon 53 bin 500 aile yararlanacak. Destek miktarı aylık 260 TL'ye kadar çıkacak.

Programdan, düzenli sosyal yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahibi aileler yararlanabilecek. Bu kapsamda, 65 yaşını doldurmuş muhtaç bireyler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler, kronik hastalık yardım programından yararlananlar gibi gruplar destekten faydalanabilecek.

Destek almak isteyenlerin herhangi bir kuruma başvuru yapmasına gerek yok. Kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmeleri yeterli olacak. Ayrıca, hak sahiplerinin oturdukları evde kiracı olmaları ve elektrik sayaçlarının ev sahibinin üzerinde olması, destek alınmasına engel teşkil etmeyecek. Hak sahipleri, bakanlığın sistemine kayıtlı oldukları için başka bir belge sunmalarına gerek kalmadan destekten faydalanabilecekler.

Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var! Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var!

Bu yıl içerisinde devam eden destek programı kapsamında ortalama olarak aylık 800 milyon TL, yıl genelinde ise yaklaşık olarak 10 milyar TL'lik elektrik faturası devlet tarafından karşılanmış olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yıl içerisinde yapılan desteklerin toplam değerini açıklarken, geçmiş yıllarda da önemli destekler sağlandığını belirtmişti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU