Operasyon kapsamında 46 ilde, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıkları'nda görevli 332 ekip, bin 375 personel, 1 hava aracı ve 19 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla gerçekleşti.

Karadeniz Bölgesi Depremlerle Sallanıyor: Son Depremler ve İzlenen Gelişmeler Karadeniz Bölgesi Depremlerle Sallanıyor: Son Depremler ve İzlenen Gelişmeler

Operasyon sonuçlarına göre, toplamda 364 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Ayrıca, 1 ton 340 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonun detaylarına ilişkin bilgilere göre, farklı illerde önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. İstanbul'da yapılan operasyonda 395 kg 700 gr metamfetamin, 56 kg 350 gr kokain, ve 102.360 adet uyuşturucu hap bulundu. Ankara'da 10.906 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, Adana'da 118 kg skunk ele geçirildi. Antalya'da ise 300 gr eroin, metamfetamin ve esrar ele geçirilirken, Diyarbakır'da 507 kg esrar ele geçirildi.

Operasyonun sonuçlarını paylaşan İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi ve Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek" ifadelerini kullandı. Bu operasyonlarla uyuşturucu madde ile mücadelede önemli bir adım atılmış ve suçluların yakalanmasına yönelik ciddi bir çaba sarf edilmiş oldu.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak