Ordu merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda, tefecilik, tehdit ve açığa atılan imzanın kötüye kullanılması suçlarına karıştığı iddia edilen toplam 8 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütüldü ve Ordu ile birlikte İstanbul, Ankara, Samsun ve İzmir illerini kapsadı.

Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüphelilerin isimleri C.K. (37), Ş.B. (36), F.Ü. (40), K.A. (39), C.Ç. (25), G.A. (23), A.K. (43) ve D.A. (37) olarak açıklandı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tüfek, 80 adet 9 milimetre fişek, 22 adet tüfek kartuşu, borçlu şahıslara ait 4 senet ve 3 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden C.K., Ş.B., A.K., K.A. ve C.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından Ordu Adliyesine sevk edilirken, F.Ü., G.A. ve D.A. ise serbest bırakıldı. Şahısların adliyedeki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Operasyon, tefecilik ve benzeri organize suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalara bir örnek olarak dikkat çekti.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak