42 yaşındaki Galler Prensesi Kate Middleton, kanser tedavisi gördüğünü ve kemoterapi aldığını açıkladı. Bu açıklama, genç yaşlardaki kanser vakalarının artışıyla ilgili endişeleri yeniden canlandırdı.

Yapılan bir araştırma, 1990 ile 2019 yılları arasında dünya genelinde 50 yaş altı kanser vakalarının yüzde 79 arttığını ortaya koydu. Uzmanlar, genç yaşlardaki kanser vakalarının önümüzdeki yıllarda da artmaya devam edeceğini tahmin ediyor.

Ancak, bu artışın arkasında yatan nedenler hala tam olarak bilinmiyor. Birmingham Üniversitesi'nden Profesör Andrew Beggs, bu artışın nedenini belirleyememenin ardında henüz keşfedilmemiş bir çevresel faktör olabileceğini öne sürdü.

Verilere göre, kanser vakalarının tüm yaş gruplarında arttığı ancak gençlerdeki vakaların daha hızlı arttığı görülüyor. Bu durum, uzmanları endişelendiriyor ve Birmingham Üniversitesi'nden Onkolog Dr. Shivan Sivakumar tarafından "salgın" olarak nitelendiriliyor.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Vakaları Artıyor, Halk Uyarılıyor Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Vakaları Artıyor, Halk Uyarılıyor

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Türkiye'de 50 yaş altı kanser vakaları yüzde 66 oranında artış gösterdi. Bu oranla Türkiye, genç yaşta kanserin en fazla görüldüğü ülkeler arasında yer alıyor.

Kaynak: NTV