Ekonomik Krizin Pençesindeki Banka Müşterilerini Şaşırttı

Bankanın neredeyse yarısını kapatacağı belirtilirken, müşteriler hızla şubelere akın ederek paralarını çekmeye başladı. Çünkü banka, kapanma tarihinden itibaren hizmet vermeyecek.

Almanya'da birçok kırtasiye dükkanı, küçük süpermarketler ve postaneler Postbank şubelerine ev sahipliği yapmaktadır. Ancak ana şirket Deutsche Bank, 2025 yılı itibariyle bu hizmeti sonlandırma kararı aldı. Bu kararla yaklaşık 1800 ortak mağaza etkilenecek.

Deutsche Post'un finans kuruluşu Postbank ise 550 şubesinden yaklaşık 250'sini 2026'ya kadar kapatmayı planlıyor. Artık müşteriler, çevrimiçi mağazalara yönelmek veya süpermarket kasalarında nakit para çekmek zorunda kalacaklar.

Deutsche Bank'ın Perakende Satıştan Sorumlu Başkanı Claudio de Sanctis, şube azaltımlarını açıklarken, müşterilerin bankacılık işlemlerini giderek daha fazla internet üzerinden gerçekleştirdiğini ve nakitsiz ödeme oranının arttığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz!

Ancak bu karar, özellikle kırsal kesimde yaşayan yaşlı kesimi etkileyecek gibi görünüyor. Postbank, bu kesime yakın olduğu için aylık veya haftalık nakit ihtiyaçlarını karşılama konusunda önemli bir rol oynamaktaydı. Şehirlerinde Postbank şubesi olmayanlar ise hesaplarını iptal etme yoluna gidebilirler.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU