Güzel bir yerel seçim süreci geride kaldı Güzel bir yerel seçim süreci geride kaldı

Sevgili Okurlar,17 Ağustos 1999 depremi ile 6 Şubat 2023 depremleri. Toplam da kaybımız 70 bin insan olarak açıklandı. Kayıp olanlar var. Belki halen enkazlarda 1000’e yakın insan vardır.
Bu büyük felakette Türkiye Cumhuriyeti devleti yılmadı yıkılmadı. Vatandaşlarımız büyük bir destek sağladılar. Bir olduk birlik olduk. Depremin ilk günlerinde Türkiye’den bölgeye tırlarla yardımlar adeta aktı.
Kimse aç ve açıkta kalmadı. Ama insanların yurtları evleri aradan çıktı. Şimdi de o evler yapılıyor. Toplu konut idaresi’nin marifeti ile  öyle hızlı işçilik var ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’dan başladı konutları dağıtmayı. Ayrıca iki Hastanenin de açılışını gerçekleştirdi.
Deprem bölgeleri ayağa kalkacak. Ancak  kent merkezlerinin eski haline dönmesi birkaç yılı daha alacak diye düşünüyoruz. 
2023’DE ZAM YAĞMURU
2023 yılı  iyi geçmedi. Deprem ve ekonomik sıkıntılar gündeme geldi.  Bütün ürünlerde fiyatlar 3-5 katına katladı. Özellikle zeytinyağı, süt ürünleri, tavuk ve et fiyatları uçtular. Bu zamların altından kalkmak için de devlet elinden geleni yapmaya çalıştı. Maaşlara ciddi zamlar geldi. Parça parrça da olsa emekliye yüzde 49.5 zam verildi. Ne diyelim Devletimiz sağ olsun, milletimiz var olsun.
SİYASET RENKLENDİ
Değerli okurlar, Hem iktidar kanadı hemde muhalafet Belediye Başkan adaylarını tanıtmaya devam ediyor. AK Parti’de ilçe adayları da belli oldu. Üst kurula çıkan isimlerden Arsin, Araklı, Maçka değişti. AK Parti’de Sürmene ve Düzköy adayları da Hüseyin Azizoğlu ve Selim Çelenk oldu.
Trabzon’da yapılan tanıtıma Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz geldi ve adayları tek tek tanıttılar. Burada Uraloğlu, kent içi rayli sistemin sözünü verdi ve en kısa sürede başlayaağını ifade etti bizde gazetemize not aldık!
OY TRABZON..TRABZON
Sevgili okurlar, Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu Trabzon’da idi. Ekibi ile birlikte Trabzon’a gelen Şatıroğlu, basın mensupları ile sabah kahvaltısı yaptı. Bu kahvaltıda da 22-25 Şubat tarihlerinde İstanbul’da Atatürk havalimanında Trabzon Kurtuluş etkinliklerinn yapılacağını ifade etti ve bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Şatıroğlu ve arkadaşlarına özellikle Trabzon Temsilcisi Mustafa Durmuş’a teşekkür edelim.
3 KRİTİK MAÇ
Sevgili Okurlar, Trabzonspor’un önünde 3 kritik maç var. Bunlardan Beşiktaş maçı en önemlisi. Ardından iese Perşembe günü Ziraat Türkiye Kupasında Gençlerbirliği maçı ve Gelecek hafta sonu da Hatayspor maçı var. Trabzonspor’da hem yönetimini hem de teknik kadronun geleceği bu maçlara bağlı. Bakalım ne çıkacak.
Mutlu Haftalar TAKA

Editör: Doğukan ÖZKURT