Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Bugün, 6 Şubat, Türkiye'nin yaşadığı büyük deprem felaketinin yıl dönümü. 2023'te Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan felaket, toplumun hala unutamadığı bir acı olarak belleklerde yerini koruyor. Bu yıl dönümünde, felakette hayatta kalanlar, kaybettikleri ve yaşadıkları acıyı paylaşarak toplumu duygulandırdı.

50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği, 100 binden fazla kişinin yaralandığı ve milyonlarca insanın yerinden, yurdundan, evinden ayrılmak zorunda kaldığı o kara gün, 2023 yılında Türkiye'nin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçti. Ancak felaketin ardından gelen dayanışma ve yardımlaşma da unutulmazlar arasında.

S Fb7C25D65D30B3Ec399E976386A3261D0Dd140E0

Hayatta kalanlar, 2023'ün Şubat ayından sonra yaşamlarının durduğunu ve kaybettikleri için yaptıkları paylaşımlarla bu acıyı tekrar hatırlatıyorlar. Sosyal medya platformlarından, duygu dolu mesajlar ve anılar paylaşan depremzedeler, yaşadıkları zorlu süreci ve hala devam eden iyileşme sürecini anlatıyorlar.

Felaketin yıl dönümüyle birlikte paylaşılan bu duygusal mesajlar, toplumun yeniden dayanışma ruhunu canlandırırken, bir yandan da depremin izlerini hala taşıdığını gösteriyor. Her bir paylaşım, felaketin yarattığı derin etkiyi bir kez daha hatırlatıyor ve geleceğe dair daha güçlü bir dayanışma ve hazırlık çağrısı yapıyor.

KAYNAK/ONEDİO

Editör: Ayşe Sancak