Türkiye genelinde uyuşturucu ile mücadele kararlılıkla devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada 74 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonların bilançosunu kamuoyuyla paylaştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, operasyonlarda toplam 1 ton 183 kilogram uyuşturucu madde ile 2 milyon 790 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiğini ve 1811 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonlar kapsamında binlerce adrese baskın düzenlenirken, soruşturmalar devam ediyor.


Ülke genelinde binlerce adrese baskın yapıldı

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlar, başta büyük şehirler olmak üzere 74 ilde gerçekleştirildi. Uyuşturucu satıcılarını hedef alan baskınlarda çok sayıda ev, iş yeri, araç ve depoya müdahale edildi. Güvenlik güçleri tarafından titizlikle yürütülen çalışmalarda hem sokak satıcılarına hem de organizasyon bağlantılı kişilere yönelik operasyonlar düzenlendi. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin çeşitleriyle ilgili detaylar henüz açıklanmasa da, yüklü miktarda sentetik ve kimyasal madde ile uyuşturucu hapın emniyet birimlerince muhafaza altına alındığı öğrenildi.


1811 şüpheli gözaltında, adli süreç başlatıldı

Operasyonlar kapsamında toplam 1811 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlemlerin başlatıldığı, bazı zanlıların suç örgütü bağlantılarının araştırıldığı belirtildi. Gözaltındaki kişilerin büyük bölümünün "uyuşturucu madde ticareti yapmak", "uyuşturucu bulundurmak", "örgütlü suç faaliyetinde bulunmak" gibi suçlardan işlem göreceği bildirildi. Emniyet güçlerinin, bu kişilere ait dijital materyallere ve iletişim kayıtlarına da el koyduğu kaydedildi.


Yerlikaya: “Uyuşturucuya geçit yok”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada uyuşturucu ile mücadelenin hız kesmeden sürdüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

Trabzonlu Genç Aşk Acısıyla Canına Kıydı: Adıyaman’da Yürek Burkan Olay
Trabzonlu Genç Aşk Acısıyla Canına Kıydı: Adıyaman’da Yürek Burkan Olay
İçeriği Görüntüle

“74 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik son 2 haftadır düzenlenen operasyonlarımızda; 1 ton 183 kilogram uyuşturucu madde ile 2 milyon 790 bin adet uyuşturucu hap ele geçirdik. Bin 811 şüpheliyi yakaladık. Zehir tacirlerine asla geçit vermeyeceğiz!”

Bakan Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelede kararlılığın altını çizerken, güvenlik güçlerinin 7/24 görevde olduğunu ve bu mücadelenin aynı ciddiyetle süreceğini ifade etti.


Türkiye’nin dört bir yanında mücadele sürüyor

Uyuşturucu ile mücadele, son yıllarda Türkiye’de iç güvenlik politikalarının öncelikli konularından biri haline geldi. Güvenlik birimleri, sadece büyük şehirlerde değil, kırsal bölgelerde de operasyonlarına devam ediyor. Bu kapsamda sık sık yapılan eş zamanlı baskınlarla hem üretim hem de dağıtım ağları hedef alınıyor. Emniyet ve jandarma ekipleri, saha istihbaratına dayalı çalışmalarla özellikle gençleri hedef alan sokak satıcılarına yönelik operasyonlarını yoğunlaştırmış durumda.


Uyuşturucuya karşı yürütülen bu kararlı mücadelede toplumun da bilinçli ve duyarlı olması büyük önem taşıyor. Siz de uyuşturucu ile mücadeleye destek olmak ve çevrenizdeki riskleri yetkililere bildirmek için farkındalık yaratabilirsiniz. Gelişmeleri takip etmek için bizi izlemeye devam edin.

Kaynak: AA