Türkiye ile Portekiz arasındaki tarihçeye baktığımızda, iki takım toplamda 9 kez karşılaştı. Bu maçlarda Türkiye, özel maçlar dışında sadece 2 galibiyet elde edebilirken, 7 kez Portekiz'e mağlup oldu. Ay-yıldızlılar, rakip fileleri 9 kez havalandırırken, kendi kalesinde ise 19 gol gördü.

Avrupa şampiyonalarında ise Türkiye ile Portekiz 3 kez karşılaştı. Türkiye, bu maçlarda maalesef Portekiz'e karşı galibiyet elde edemedi ve üç maçı da kaybetti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Portekiz maçıyla birlikte tarihindeki 628. maçına çıkacak. Ay-yıldızlılar, geride kalan 343'ü resmi olmak üzere toplamda 627 karşılaşmada 243 galibiyet aldı. Milliler, bu süreçte 236 kez mağlup olurken, 148 kez de berabere kaldı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetimindeki Türkiye, bugüne kadar 4'ü resmi olmak üzere 8 maça çıktı ve bu maçlarda 4 galibiyet elde etti. Montella'nın önderliğindeki milliler, Portekiz karşısında galibiyet arayacak.

Alman hakem Felix Zwayer'in yöneteceği müsabakanın 4. hakemi İspanyol Jeses Gil Manzano olacak. Almanya'dan Bastian Dankert ise VAR'da görev alacak.

Milli Takımımızda sakatlığı devam eden İrfan Can Kahveci'nin bu maçta forma giymesi beklenmiyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN