İki ekip arasındaki bu karşılaşma, milli takımların 15. randevusu olacak.

Türkiye ile Macaristan, daha önce 8'i resmi, 6'sı ise özel olmak üzere toplam 14 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda A Milli Takımımız 4 kez galip gelirken, Macaristan ise 8 kez sahadan galip ayrıldı. İki takım arasında 2 beraberlik yaşandı. Milliler, bu karşılaşmalarda 15 gol atarken, kalesinde 28 gol gördü.

Öte yandan, teknik direktörlüğünü İtalyan teknik adam Marco Rossi'nin üstlendiği Macaristan milli takımı, EURO 2024 finallerinde Almanya, İskoçya ve İsviçre ile birlikte A Grubu'nda mücadele edecek.
A Milli Takımımızda sakatlıkları nedeniyle Ferdi Kadıoğlu ve Cengiz Ünder kadrodan çıkarılırken, Rıdvan Yılmaz, Oğuz Aydın ve Abdülkerim Bardakcı kadroya dahil edildi.

Trabzonspor'dan Transfer Olan Eski Yıldızı Acun İle Gizli Gizli Ne Konuştu? Trabzonspor'dan Transfer Olan Eski Yıldızı Acun İle Gizli Gizli Ne Konuştu?

Öte yandan, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında 26 Mart Salı günü Viyana'da Avusturya ile de bir hazırlık maçı yapılacak.

A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Mert Günok, Muhammed Şengezer, Okan Kocuk, Uğurcan Çakır. Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Samet Akaydın, Cenk Özkacar, Rıdvan Yılmaz, Abdülkerim Bardakcı. Orta saha: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Salih Özcan, Oğuz Aydın. Forvet: İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Semih Kılıçsoy, Abdülkadir Ömür, Arda Güler, Can Uzun, Enes Ünal, Kenan Yıldız, Yusuf Yazıcı.

Muhabir: BİROL SANCAK