ABD ve İngiltere, Çin Hükümetinin Siber Casusluk Operasyonlarına Yönelik Adımlar Atıyor

Göreli olarak karmaşık kimlik avı saldırıları, bazı e-posta sistemlerinin tehlikeye atılmasına neden oldu. Bu saldırılarla ilgili olarak ABD hükümeti, siber saldırıların arkasında olduğunu iddia ettiği kişilere yönelik yaptırım kararlarını duyurdu.

Citroën C3 Aircross: Yenilikçi Tasarım ve Özelliklerle Tanıtıldı! Citroën C3 Aircross: Yenilikçi Tasarım ve Özelliklerle Tanıtıldı!

Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı'na bağlı olan APT31 adlı siber casusluk grubuyla ilişkilendirilen kişilere ve bir paravan şirkete İngiltere tarafından yaptırım uygulandığı açıklandı. ABD ise Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı'nın paravanı olarak nitelendirilen Wuhan Xiaoruizhi Bilim ve Teknoloji Şirketi'ne yaptırım uyguladı.

ABD Başsavcısı Merrick Garland, hackleme operasyonunu Çin hükümetinin eleştirenleri hedef aldığının bir kanıtı olarak değerlendirdi. ABD Adalet Bakanlığı, Wuhan şirketine bağlı Zhao Guangzong ve Ni Gaobin'in, APT31 hacker grubuyla ilişkilendirilerek bilgisayarlara izinsiz giriş yapmak ve elektronik dolandırıcılık yapmakla suçlandığını belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı ise ABD ve İngiltere'nin suçlamalarına yanıt vererek, güvenlik konularının siyasete karıştırılmaması gerektiğini savundu ve yaptırımlara karşı karşı adımların atılacağını belirtti.

Kaynak: NTV