Son olarak Ankaragücü'nü Başkent'te mağlup eden Trabzonspor, çıktığı son 3 deplasman mücadelesinin 3'ünü de kazandı. Gaziantep FK, İstanbulspor ve Ankaragücü'nü deviren Bordo-Mavililer, hafta içinde Samsunspor'u evinde konuk edecek ve ardından Pazar günü Antalyaspor deplasmanına gidecek.

Abdullah Avcı'nın gelişiyle birlikte performansı yükselen Edin Visca, Ankaragücü karşısında galibiyet golünü kaydetti. 33 yaşındaki Bosnalı futbolcu, 30. dakikada attığı şutla takımına galibiyeti getirdi. Bu sezon ligdeki 3. golünü atan Visca, ayrıca 4 asistle de katkı sağladı. Maç sonrası Visca, galibiyetin önemine dikkat çekerek, galibiyet serisi yakalamak istediklerini ifade etti.

Trabzonspor'un en skorer oyuncusu olan Paul Onuachu ise Ankaragücü karşısında etkisiz kaldı. Nijeryalı futbolcu, rakip savunmanın sıkı markajı altında kalarak istediği fırsatları bulamadı ve 83. dakikada oyundan alındı.

Ayrıca, Afrika Kupası'na katılan Trezeguet ve Pepe'nin yokluğunda sol kanatta tercih edilen Fountas, uzun bir aradan sonra formayı kaparak olumlu bir performans sergiledi.

Son olarak, Trabzonspor'un Ankara deplasmanlarında büyük bir üstünlüğü bulunuyor. Başkent ekibiyle oynadığı son 14 lig maçından sadece 1'ini kaybeden Trabzonspor, Ankara'daki bu periyotta 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.
TAKA/AYŞE SANCAK
 

Editör: Doğukan ÖZKURT