Trabzonspor’daki ikinci dönemini yaşayan tecrübeli teknik adam, ‘Geri dönmeyi bu kadar erken bekliyor muydunuz?’ sorusuna, “Beklemiyordum. Samimi söylemek gerekirse beklemiyordum. 7 aylık bir süreç. Tabii ki burada önemli izler bıraktık. Sadece ben değil ekip olarak yönetim olarak futbolcu grubu olarak bıraktık. Ama tekrar geri dönüşümün iki tane sebebi var. Bir tanesi Trabzonspor. Çok güzel duygular yaşadık. İkincisi ise Başkanımız Ertuğrul Doğan. Sayın başkan, uyum içinde çalıştığımız dönemde o zaman fırsatları bana çok net verdiği için onun bana ihtiyacı olduğunu söylediğinde buna hayır deme ihtimalim yoktu. Beklemiyordum. Ama Trabzonspor’un içinde olmak güzel bana iyi hissettiriyor” diye konuştu. 

SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİK

İlk ve ikinci dönemini karşılaştıran Avcı, “İlk geldiğimiz dönemde bir pandemi dönemi vardı. Takım 17’nci sıradaydı. Ben bir teknik adam olarak ekibimle berabere bir kulüp bizi istediği zaman sunum yapıyorum. Örnek veriyorum Trabzonspor, Beşiktaş veya herhangi bir takım beni istedi. Ben bu kulüplere giderken güçlü ve güçsüz yanlarını ortaya koyuyorum. Bir sene öncesinin analizini ekibimizle birlikte yapıyoruz. Sonrasında da nasıl bir oyun felsefesi ortaya koyacağımızı ve çalışma prensiplerimizi sunuyorum. Bence böyle olması lazım artık. Teknik adamların bundan sonraki süreci bu şekilde değerlendirmesi gerekir. Kulüplerinde bu şekilde yaklaşması gerekir. Ben bunu yapıyorum. Beşiktaş’a giderken de Trabzonspor’a giderken de bu şekildeydi. O zaman teknik olarak tespit ettiğimiz bir takım şeyler vardı. Trabzonspor’la alakalı. 

TRABZONSPOR’A VARLIĞIMI TEKRAR HİSSETTİREBİLDİM

Oyuncuların bir bölümünü bu ligde çalıştığım için tanıyordum. Oyun organizasyonuyla ilgili bir durumu değerlendirmek istedim. Herkes Trabzonspor’da teknik direktörlük yapmak ister. Trabzonspor büyük bir kulüptür. Ben, özellikle Trabzonspor’a gelemeden önce inişleri çıkışları olmuş, eleştirilmiş, bazen kazanmış bazen kaybetmiş, kazanamayan teknik adam olmuş algısı üzerinde olduğu için ben varlığımı tekrar hissettirebileceğim yer Trabzonspor’du. 

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Gaziantep maçının ardından  çarpıcı açıklamalarda bulundu Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Gaziantep maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu

BEKLENTİ ÇOK YÜKSEK

17’nci sıradaki bir takımdı, bir sene evvel şampiyonluğu kaybetmiş sonrasın da buna oyuncu grubuyla birlikte hızla reaksiyon vermiş bir takım oldu. 4’üncü bitirdik Avrupa kupalarına katıldık. O süreci biz sonrasında tamamen önümüzdeki senenin planlamasını yaparak gelmiştik. Bu tespitlere başkan ve yönetim kurulu çok destek verdiler. Şampiyonluk hikayesi bu şekilde başladı. Şimdiye dönersek o dönemde değiliz. Abdullah Avcı ve ekibi şampiyon olan bir takımın teknik direktörü. Beklenti çok yüksek. İstanbul’da Fenerbahçe’yi yenince şehir duygusu yoğun olduğu için heyecanlandılar. Biz şimdi tekrar organizasyonun içinde bunu oluşturmaya çalışıyoruz. Trabzonspor’un şampiyonluğa ihtiyacı vardı. İnişleri çıkışları, yorgunlukları vardı şehrin. Kazandıkları, kaybettikleri vardı. Şampiyonluk biraz daha şehrin duygularını dengeledi. Hep beraber bu başarıyı elde ettik. Teknik adam başarı ve başarısızlıkta çok önemli ancak hep birlikte başladık. Belki çok sıfırda değiliz ama üçüncü senemi çalıştırıyorum burada. Daha hızlı mesafe katacağımız bir dönem olacağını düşünüyorum” dedi.
KAYNAK/TRT SPOR

Editör: Ayşe Sancak