Avcı, sadece kendi takımları için değil, tüm Süper Lig takımları için bu dönemin zorlu olduğunu ifade etti.

Avcı, 23 günde çok sayıda maçın oynandığı bir dönemde olduklarını ve kadro planlamasının daha geniş ve doğru yapılması gerektiğini vurguladı. Bu süreçte kupa maçları, tehir edilen maçlar ve oyuncu eksiklikleri gibi faktörlerin etkili olduğunu belirtti.

Teknik direktör, sakatlıklar, Afrika Kupası'na katılan oyuncuların yokluğu ve ayrılan oyuncular gibi nedenlerle kadronun rotasyon gerektiğini ancak bunun zor olduğunu ifade etti. Avcı, geçmiş haftalarda oyunlarının tatmin edici olmadığını, ancak son haftalarda iyileşme gördüklerini belirtti.

Çaykur Rizespor'un bu sezon çıkış yapan bir takım olduğunu analiz ettiğini söyleyen Avcı, rakiplerinin güçlü olduğunu ve kendilerinin de Avrupa kupalarına gitme hedefi olduğunu dile getirdi. Zorlu bir dönemden geçtiklerini ve her takımın benzer sıkıntıları yaşadığını söyleyen Avcı, oyuncularını zihinsel ve fiziksel olarak hazırladıklarını ve bu müsabakanın yeni bir fırsat olduğunu belirtti.

Avcı, sözlerini "Bugün yeni bir gün, yeni bir fırsat hem oyuncularım için hem takım için. Olmayanların değil, oynayanların daha çok konuşulduğu bir müsabaka bizim olur" şeklinde tamamladı.

TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT