Avcı, maç öncesinde tercih ettiği 11 hakkında şunları söyledi: "Aynı kadro, fazla rotasyon yapamıyorum. Önceden rotasyon yapılınca ‘bu kadar olur mu?’ diyorlardı. 2 sakat oyuncumuz var, 2 oyuncumuz da Afrika Kupası'nda. Kulübedeki 2 stoperimiz ise 7 aydır maç oynamadı. Diğerleri genç oyuncular ve fazla süre almamışlar. Mevcut takımla devam ediyorum. Bu bahane değil. Bunu konuşarak değil çalışarak daha iyi hale getirmek istiyoruz."

Ocak ayının yoğun maç trafiği nedeniyle zorlu bir süreç olduğunu vurgulayan Avcı, "Fiziksel olarak toparlanma sürecine müsait değiliz. Bu fikstürde var ve böyle açıklandı. Dinlenerek Antalya deplasmanına gitmeye çalışacağız. Rotasyon yapma şansımız az olduğu için oyunculara fiziksel olarak yükler binebiliyor" dedi.

Samsunspor'un oyun planı üzerinde hafta boyunca çalıştıklarını ifade eden Avcı, rakip takımın değişikliklerle maç kazanmış, belirli bir oyun planına sahip olduğunu belirtti. Avcı, Samsunspor'un hücumdaki hızı, kenar ortaları ve uzun taçlarına karşı hazır olduklarını söyledi.

Kadro yapısı hakkında konuşan Abdullah Avcı, "Daha iyisi olabilir miydi, olabilirdi. İnişler çıkışlar olacak. Bu sene dalgalanmalar olacak. Kadromuzu zenginleştirmemiz lazım. Bu şimdi mi olur, sene sonu mu olur, onun üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı ve taraftarlarına kazanan bir takım olarak gelme sözü verdi.

Trabzonspor taraftarları, teknik direktörlerinin açıklamalarıyla takımlarının geleceği hakkında umutlu bir şekilde beklemeye devam ediyorlar.
TAKA/AYTEKİN AKAY
 

Editör: Doğukan ÖZKURT