Koronavirüs salgını nedeniyle artan duyarlılık sonucu enfeksiyonlar zayıfladı, ancak üst solunum yolu enfeksiyonları hala yaygın bir sorun. Bakan Koca, Prof. Dr. Ateş Kara'nın bu durumu değerlendirdiği ve alınması gereken önlemleri anlattığı bir videoyu paylaştı.

Prof. Dr. Ateş Kara, son aylarda birçok insanın hastalandığını ve hastane başvurularının arttığını belirterek, hastalıkların özellikle çocuklarda daha fazla görüldüğünü ifade etti. Bu üst solunum yolu enfeksiyonlarının başlıca nedenlerini RSV virüsü, grip (influenza) ve koronavirüs oluşturduğunu belirtti.

Kara, korunma önlemleri olarak ellerin sık sık yıkanmasını, kalabalık yerlerde ve dış mekanlarda mikroplarla teması engellemek için ağız, burun ve gözlere dokunmamayı önerdi. Ayrıca, hafif semptomları olan kişilerin maske takarak enfeksiyonu başkalarına bulaştırmamaları gerektiğini vurguladı. Grip aşısının da korunma için önemli bir araç olduğunu belirtti.

Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı kişisel hijyenin ve korunma önlemlerinin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ateş Kara'nın önerileri, insanların bu tür enfeksiyonları önlemelerine yardımcı olabilir.

Editör: Birol Sancak