DESTEK OLUYRUZ

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Acısu Şenliği’nde yaptığı konuşmada, “Hıdırellez Bahar Bayramı. Adı üzerinde. Doğanın kendini yenilediği, insanların kendilerini yenilediği, geliştirdiği, rengarenk olduğu bu dönem içerisinde Türk’ün bayramı Hıdırellez’i kutlu olsun diyoruz. Örfümüzde, ananemizde kültürümüzde yeri olan Hıdırellez, Orta Asya’dan günümüze kadar kıyafetlerimizde, geleneklerimizde, göreneklerimizde, hayvanlarımızın yaylaya göçünde yansıttığımız kültürümüzün bir parçası” diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden YKS Tercih Danışmanlığı Hizmeti Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden YKS Tercih Danışmanlığı Hizmeti

AMACIMIZ BİRLİK BERABERLİK

Başkan Kurukız sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız birliğimiz, beraberliğimiz, toyumuz, düğünümüz. Görüyorum sosyal medyada rıv rıv da rıv rıv diyorlar. Bizim amacımız kemençe çalıp, horon oynamak değil. Bu insanlar kahvehanelerde zaman geçireceğine bir olsun, beraber olsun, hemhal olsunlar, horon oynasınlar ama geleneklerine sahip çıksınlar diye yapıyoruz bu şenlikleri. Bizim amacımız kültürümüzde olan, dinimiz giderse Türkiye’miz gider, göreneğimiz giderse ülkemiz gider mantığıyla beraber kültürümüze destek vermek istiyoruz.”

MUHTEŞEM TABLO

AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, “Müslüman Türk’ün dünyada dimdik ayakta kalabilmesi için bozkırlardan Adriyatik’e kadar varlığını gösterebilmesi için işte şu meydandaki tablo çok önemli. Bunların sayılarının artması gerekiyor. Birbirimizi sevmemiz gerekiyor. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız” dedi. Erol Yanık’ın sunuculuğunu yaptığı Acısu Şenliği’nde yöresel sanatçıların kemençe ve türküleri eşliğinde horonlar oynandı. Şenliğe Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Yalova Valisi Dr. Hülya Kara ve Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş de katıldı.

TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak