Trabzonspor, Bu Yıldız Transfer İçin Ödenecek Bedeli Şimdiden Hazırladı: Avcı Onay Verdi Trabzonspor, Bu Yıldız Transfer İçin Ödenecek Bedeli Şimdiden Hazırladı: Avcı Onay Verdi

Tunç, "Görüntüler izlenir. Bu görüntüleri değerlendirecek olan Cumhuriyet Savcılığı. Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek kendi savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa her iki taraf için de bir suç işlenmişse soruşturulur" dedi.
Şiddete karşı yeni bir düzenlemenin işaretini veren Bakan Tunç, mevcut mevzuatın gerekli cezaları öngördüğünü ancak para cezaları ve hapis cezaları konusunda yeniden bir düzenleme ihtiyacının değerlendirildiğini belirtti. Tunç, "O konuda bir taslak çalışmamız oluştu. Tabii bunu yargı paketinde de olabilir ama madde sayısına göre… Önümüzde seçim sonrası Meclisimizin takdirine sunacağımız birkaç madde değişikliği, caydırıcılık açısından bir taslak olacak" ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Tunç'un açıklamaları, Trabzonspor-Fenerbahçe derbisi sonrası yaşanan olayların yasal boyutunu ve şiddete karşı alınacak tedbirleri ön plana çıkardı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY