Pazarkapı Camii’nde, ahilik kültürü ve değerlerinin anlatıldığı, esnaf ve sanatkarların sorunlarının ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı bir buluşma gerçekleştirildi.  Buluşmaya, siyasetçilerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, esnaf ve vatandaşlar da ilgi gösterdi. Buluşmada, Ortahisar ilçesinin en iddialı iki belediye başkan adayı “AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Ergin Aydın ve CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya, tesadüfen bir araya geldi.  Rakip adaylar, birbirlerine başarılar dileyerek, nezaket gösterdi.  Aydın, Kaya’ya çay ikram ederken, ikili arasında samimi bir sohbet de görülmeye değerdi.

Adaylar-2

VATANDAŞIN ÖNEMLİ TALEBİ

Trabzon’un Tonya ilçesi İskenderli Yolluklu Mahallesi Küme Evleri’nde ikamet eden Abdi Fırat isimli vatandaş gazetemize ulaşarak mağduriyetini dile getirdi. 1975 yılından beri aynı mevkide yapılan elektrik dağıtımında bugüne kadar herhangi bir onarım yapılmamıştır. Hatlarda oksitleşme olduğundan sürekli olarak arızalanmalar ve rüzgar nedeniylede kopmalar meydana geliyor.   2014 yılında yetkili mercilere elektrik hatlarının değişimi ve onarsımı için dilekçe verdim. Bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmamıştır. 1975’ten beri abonesi olduğum elektrik şirketi bu duruma acil el atmalı. Evde makineye bağlı hastayım. Elektriğe bağlı cihaz kullanmaktayım. Evime kesintisiz elektrik istiyorum” ifadelerini kullandı.

Fırat

KURT’A YOĞUN İLGİ

Trabzon’un Tonya ilçesinde bağımsız belediye başkanlığı için ismi konuşulan Veysel Kurt’a ilçede yoğun ilgi gösteriliyor. İlçenin Çayıriçi Mahallesinde bir kahvehaneyi ziyaret eden ‘Bizim Veysel’ lakaplı Kurt’a halk yoğun ilgi gösterdi. İşin ilginç yanı aynı kahvehanede ilçenin mevcut belediye başkanı Osman Beşel’in de olmasıydı. Beşel’in masasında sadece 6 kişi varken, Kurt’un masasının etrafını halk çevirdi. Çaylar içildi, sohbet edildi. O anlar da kameralara böyle yansıdı.

K U R T-1

GÜNE BALIKÇILARLA BAŞLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar belediye başkan adayı Ahmet Kaya, sabahın seherinde güne başladı. Sabaha karşı 04.00’da balık halini ziyaret eden Kaya, balıkçı esnafı ile sohbet etti. Balık mezatına da katılan Kaya, balıkçıların pazarlığına hakemlik yaptı.

K A Y A-7

EĞİTİM KURUMUNDAN FAZLASI

Trabzon Açı Koleji, öğrencilere sadece teorik eğitim vermiyor. Bir eğitim kurumundan fazlası olan kolejde teorik eğitimlerin yanı sıra öğrencilere günlük hayatta lazım olacak el becerileri ile ilgili de faydalı bilgiler veriliyor. Kolejin kurucu müdürü Fatih Tütüncü, “Teorik eğitimdeki başarımızın yanı sıra öğrencilerimize günlük hayatta lazım olacak el becerilerini de öğreniyoruz. Günlük el sanatları dersimizde öğrencilerimize düğme dikmeyi öğrettik” dedi.

A Ç I

Bayrak Dedeyi Yalnız Bırakmadılar Bayrak Dedeyi Yalnız Bırakmadılar

DAVASININ EMRİNDE

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçe belediye başkanı Mümin Nuhoğlu, ülkücü kimliği ile ön plana çıkar. Davasını her şeyin üzerinde tutan Nuhoğlu, geçmişini de asla unutmaz. MHP’nin Trabzon’da iz bırakan il başkanlarından Muammer Demeli’nin adına evlatları tarafından Ortahisar Yeşilova Mahallesinde yapılan kütüphanenin açılışına katılan Nuhoğlu, “Rahmetli İl Başkanımız adına yaptırılan Muammer Demeli kütüphanesinin açılışına katıldık. Bizzat emek veren Kıymetli Kardeşim Görkem Ulusoy’a ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Mekanın Cennet olsun Muammer Abi” dedi.

N U H O Ğ L U-6

‘BAŞKAN SELİM DEĞİL AĞABEY SELİM’

Düzköy’den Cumhur İttifakı adayı olan Selim Çelenk seçim çalışmalarına İlçenin Çal Mahallesinde devam etti. Özellikle Düzköylü gençleri yoğun ilgisiyle karşılaşan Çelenk, benim önceliğim gençliktir ilk projem ise onların istihdamı konusunda olacaktır ifadelerine yer verdi. Çelenk, “ İlçemizin avantajları arasında birinci sırasında turizm bulunmaktadır ve destinasyon üzerinden çalışmalar yaparak gençlerimize istihdam sağlayacağız.

Selim-2

Benim Düzköylü gencim mutlu ise ben mutluyum. Onların iş olanaklarını artırmak benim görevimdir. Selim başkanları değil ağabeyleri olarak beni görecekler ve her dertlerine çare olmak için var gücümle çalışacağım.”kelimlerine yer verdi. Vatandaşları ziyaretleri sırasında, “Ben buraya dua almaya gönül almaya geldim. Partisi nedir, kimdir diye bakmadan herkesin kalbine dokunacak her kesim için çalışacak bir isim olacağım. Düzköy bize güvensin.”sözlerini ekledi. 

KAYALAR TEDİRGİN EDİYOR

Trabzon Zağnos vadisinin deniz tarafındaki girişinde, Ortahisar Belediyesinin karşısındaki yürüyüş yolunun hemen yanına kadar yuvarlanan tonlarca ağırlıktaki büyük kaya ve taş parçaları vatandaşları tedirgin ediyor. Hayati tehlike oluşturduğu için güvenlik şeridi ile çevrilmiş alanda duran taşlar uzun süredir kaldırılmayı bekliyor. Bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar surların onarılmasını ve aynı bölgede yer alan girişi demir parmaklık ile kapatılan tünellerin temizlenip yerli, yabancı turistlerin ziyaretine açılmasını bekliyor.

Vadi

Editör: Doğukan ÖZKURT