ANKARA GÜNLERİ

Sevgili Okurlar; Sevgili Harun Yavruoğlu’nun Ankara günleri çok özeldi. TAKA Gazetesi ve onun sergisi en fazla dikat çeken bölüm olurdu. Açtığı sergilere Devlet Bahçeli Meclis başkanları, Bakanlar hepsi gelip karikatürleri muhteşem olarak nitelendirdiler.

DORDMUND

Trabzon günlerinin, kardeş şehir Dordmun’da da yapılması gündeme geldiğinde de hazırlıklarına başladı. Karikatürlerle birlikte aynı uçağa bindik ve Almanya’nın ve kadim şehrine gittik. Oradaki fuar merekizinde hem de fuar merkezinin arka sıralarına verilmesine rağmen karikatür köşesi büyük ilgi gördü. Dordmund Belediye Başkanı karikatürleri defalarca inceledi ve tebriklerini iletti.

ADI YAŞIYOR

Harun Yavruoğlu’nun 3.Vefat yıldönümüne doğru gidiyoruz. Adı yaşıyor. Önce Ortahisar Belediye başkanı hemen evinin altındaki bulvara ismini verdirdi. Büyük bir vefa gösterdi. Çünkü hem Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun hem Murat Zorluoğlu’nun  hem de Ahmet Metin Genç’in çok sevimli karikatürlerini çizmişti.

AKÇAABAT

Hepimiz Trabzonluyuz ama bir alt kimliğe gelince herkesin ilçesi ve köyü de vardır. Harun Yavruoğlu Akçaabatlı idi. Akçaabat’ın  Dörtyol beldesinden Akçaabat belediyesi ile çoğu kez kültür kurullarında hizmet verdi sergiler açtı.

Bu defa da Akçaabat Belediyesi kendisini unutmadı. Harun Yavruoğlu için Hamamçimeni iş merkezinde  sanat evinde karikatürlerinden sergi açtı. Yavruoğlu ailesi ile birlikte dostları orada buluştular ve Yavruoğlu’nu bir kez daha andılar. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ‘Sanatçılar ölmez’ dedi. Bir kez daha Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğümüzü yaparken vefat eden Sayın Yavruoğlu’na Allah’tan rahmet diliyoruz.

SİYASET

Sevgili Okurlar, Siyasette nabız tavan yaptı. Artık kalpler daha hızlı çarpıyor. Kim aday olacak. Milletveklilerinin büyük bir kısmını eleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan belediyelerde ne yapacak? Dün 81 ilde elektronik oylama yapıldı. Bu oylamalar elbette dikkate alınacak ve herkesin dosyasına girerek. Dünkü oylamayı  Bahattin Baştürk arkadaşımızla Doğukan Özkurt birlikte izlediler, hem takagazete.com dan hem de TAKA gazetesinden canlı yansıttılar. Başkanların ve aday adaylarının önemli mesajları vardı, Bunları görüntülü olarak da kameramıza kaydettiler.

HEDEF SİVAS

Değerli Okurlar; Milli ara geçti. Milli takımı tebrik edelim. Onlar Avrupa şampiyonasına  birinci olarak gitmeyi başardılar. Artık lig başlıyor. Trabzonspor bu akşam Sivas’a konuk olacak. Tüm önlemleri aldı. Bakasetas ve Trezeguet milli takımdan çok formda döndü. Pepe ve Visca da formda. Bu form durumu Sivas’ta Trabzonspor’a yarayacaktır. Hava koşulları sert olacak. Bunun önlemini de alan Trabzonspor Sivas’ın yollarına düşüyor. Başarılar diliyoruz.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: Birol Sancak