Hasemi, yaklaşık 5 yıl önce bypass ameliyatı geçirmiş ve şeker hastalığıyla da mücadele etmek zorundaydı. Zulümden kaçarak huzuru Giresun'da bulan yaşlı adam, burada yaşamını sürdürüyordu.

Cenaze Törenine Afganistanlı İmam Rehberlik Etti

Hayatını kaybeden Muhammed Naim Hasemi için Giresun Adliyesi tarafından tercüman desteği sağlandı. Ardından bir Afganistanlı imamın rehberlik ettiği törende, Türkiye'de yalnız ve garip bir şekilde yaşamını yitiren yaşlı adamın cansız bedeni, Giresun Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından ailesine teslim edildi. Hasemi'nin eşi Zahara, eşinin yüzünü açtığında gözyaşlarına hakim olamadı. Tören, bir grup yakının ve Afganistanlı vatandaşların katılımıyla oldukça sessiz ve hüzünlü bir atmosferde gerçekleşti.

648Ec86B B1Be 498A 8354 370748400225

Ölü İçin Kur'an Tilaveti ve Son Yolculuk

Cenaze töreninde yakınlarının gözyaşları eşliğinde Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Ayrıca televizyondan Kur'an tilaveti açılarak cenazenin etrafında toplananlar için dua edildi. Daha sonra omuzlarda taşınan Muhammed Naim Hasemi, Giresun Belediyesi şehir mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Mustafa Kayacı adlı vatandaş, cenaze törenine katılanlar arasında rahmetli Hasemi'nin iyi bir insan olduğunu ve Cumhurbaşkanı sevgisiyle tanındığını belirterek, üzüntülerini dile getirdi.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Ayşe Sancak