Bitcoin Halving: Yarılanma Süreci Başlıyor. Halving Tarihi ve Önemi Bitcoin Halving: Yarılanma Süreci Başlıyor. Halving Tarihi ve Önemi

Afganistan'da son iki hafta içinde yaşanan şiddetli seller, üzücü bir felakete neden oldu. Gazni, Paktia, Cüzcan, Farah, Samangan, Pervan, Hilmend ve Nangerhar vilayetlerinde meydana gelen seller, 99 kişinin hayatını kaybetmesine ve 60'tan fazla kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Afganistan geçici hükümetinin Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı Sözcüsü Molla Canan Saik, son dört günde en az 29 kişinin hayatını kaybettiğini ve 11-14 Nisan tarihlerinde de en az 33 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Şiddetli yağışlar ve toprak kaymaları, özellikle bazı bölgelerde can kayıplarına yol açtı. Ülke genelinde yaşanan felaket nedeniyle 99 kişi hayatını kaybederken, 60'tan fazla kişi yaralandı.

Afganistan meteoroloji kurumu, özellikle ülkenin orta ve kuzeydoğu bölgelerinde aşırı yağışlar ve sel ihtimali konusunda uyarılarda bulundu.

Afganistan'da kış aylarında yoğun kar yağışının ardından gelen sıcak hava ve şiddetli yağışlar, sellerin meydana gelmesine ve altyapının yetersizliği nedeniyle can ve mal kayıplarının artmasına yol açıyor. Her yıl yüzlerce kişi bu tür felaketlerde hayatını kaybediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ