Şiran’ı Kutladı Şiran’ı Kutladı

Ağıralioğlu, “Aslında mesele, isimler değil, sistem. Teamüller, kurumları; kurumlar da devletimizi ayakta tutar. Türk Devleti, taşıyıcı kolon mesabesindeki kurumları ile kaimdir. Merkez Bankası gibi çok önemli bir kurumumuzun başkanlarının, görev sürelerini niye tamamlayamadıklarının cevabı elbette önemlidir. Yoksa tabii ki istifa, tek taraflı bir irade beyanıdır ve saygı duyulması gerekir. Fakat bizim için mesele, isimlerden çok daha ötesidir. Öngörülebilir olmak, şeffaf olmak, liyakati istihdam etmek, her türlü belirsizliği ortadan kaldırmak ve hukukun üstünlüğünün ekonominin en önemli mütemmim cüzü olduğu gerçeğiyle hareket etmek; hükûmet edenlerin, ekonomi politikasına sunacağı en önemli katkı olacaktır. İsimlerden ziyade, yapılması gereken en önemli hususlardan birisi, yapısal reformların ivedilikle gerçekleştirilme mecburiyetidir. Kurumları ayakta tutacak işleri ve reformları yapın ki o vakit, kimse koltuğuna daha oturamadan hemen kalkmak zorunda kalmasın yahut kurumlarımız kişilerle kaim olmasın.” Dedi.

AYDIN’DAN İSTİFA  AÇIKLAMASI

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın istifa etmesi ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Haziran ayında göreve başlayan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, daha bir senesini doldurmadan görevden affını istemiş. Merkez Bankası’na adeta başkan dayanmıyor. Simit zammını seçim sonrasına ötelemekte başarılı olan hükümet, ekonomi yönetiminde sınıfta kaldı. Liyakatsiz kadrolarla, benim adamım koltukta otursun düşüncesiyle ülke yönetmeye devam ederseniz, yarın bu millete hesap vermekten kurtulamazsınız.”


 

ÇUVALCI’YA ZİYARET

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şube Başkanı Muhammed Eskici ve beraberindekileri makamında kabul etti. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Trabzon Şube Başkanı Muhammed Eskici, beraberindeki Eğitim Komisyon Başkanı Hasan Nuri Ustakurt, Üniversite Komisyon Başkanı Mehmet Emin Göktaş ve Liseler Komisyon Başkanı Furkan Tufan ile birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, Trabzon Şube Başkanı Muhammed Eskici, Anadolu Gençlik Derneği’nin gençliğe yönelik faaliyetlerini Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya aktardı.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gençlik adına yapılan tüm çalışmaları, yakından takip etmeye gayret ettiklerinin altını çizdi.

Ziyaret, fikir alışverişi ve hediye takdiminin ardından sona erdi.
 

‘PROJELER ÜRETMELİYİZ’

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan'ı ziyaret ederek devam eden ve planlanan projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Yıldız ve diğer ilgililerin de yer aldığı ziyarette,

Trabzon'u modern tarım ve hayvancılık uygulamalarıyla buluşturacak projelere her zaman destek vereceklerini belirten Başkan Çelebi, "Özellikle alternatif tarım ürünleri, bu ürünlerden elde edilebilecek katma değeri yüksek ürünler, başta güneş olmak üzere yenilenebilir kaynaklardan enerjisini sağlayan modern üretim ve işleme tesisleri, modern seralar ve ahırlar, yeni sulama yöntemlerinin kullanılması, çok katlı bahçeler gibi modern tarım ve hayvancılık projeleri bir an önce Trabzon'da da uygulanmaya başlamalıdır. Bu projelere oda olarak, uzmanlarımız vasıtasıyla gerekli desteği her zaman vermeye hazırız" dedi. Ziyarette TTSO tarafından yapımı planlanan ve ihracatı hızla artan somon üretimine önemli bir katkı sunacak olan Kapalı Devre Yavru Balık Üretim tesisi projesinin son durumu da değerlendirildi. Ayrıca su ürünleri kooperatiflerinin talepleri ve diğer konularla ilgili de görüş alışverişinde bulunuldu. Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, özellikle modern üretim yöntemleri, uygulamayı planladığı projeler ve diğer konularda TTSO heyetine bilgi aktardı, ortak çalışmaktan duyacağı memnuniyeti dile getirdi.

TURAN SAHADA

CHP Maçka Belediye Başkan Adayı Musa Turan, Akarsu Mahallesi'ndeki vatandaşlarla bir araya geldi.

31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarını sürdüren CHP adayı Musa Turan, Akarsu Mahallesindeki vatandaşlara çalışmalarını açıkladı. Turan,  "Maçka için çalışıyoruz. Maçka'yı kendi haline bırakma zamanı artık bitti. Maçka'yı ayağa kaldırmamız gerekiyor. Ben ve arkadaşlarım bu koltuğun ne anlama geldiğini biliyoruz. Maçka'da değişmesi gereken birçok şey var. Biz ve ekibimiz, bu değişime en hazır kişileriz. Maçka'yı Trabzon ve Türkiye'de örnek bir ilçe haline getireceğiz. Biz oylarımızı verdiğimiz kişiyi sorgulamıyoruz, verdiği sözlerin hesabını sormuyoruz. Yönetenler burayı düşünmüyor. Seçimlerde yine Recep Tayyip Erdoğan'a oy verecekler düşüncesiyle devam ediyorlar. Bu düşünce Maçka'ya ve size ihanettir. Halkından kopuk, halkını dinlemeyen bir belediye iş yapamaz. Biz sosyal belediye, halkçı belediye, halkın parasını halka harcayan bir belediye diyoruz. Neden Maçka turizm sektöründe öne çıkmadı? Turizmde hiçbir markamız yok. Sümela Manastırı'mız var ama turizmde öne çıkmıyoruz. Dünyada herkes turizme yatırım yaparken biz Sümela'yı 5 yıl kapattık. Açıldığında giriş ücretini kişi başı 400-500 TL olarak belirledik. Uzungöl ve çevre illerin turizm yerlerine baktığımızda doluluk oranları fazla, biz bunu neden başaramıyoruz? Maçka'da turizm ve Sümela için projelerimiz var. Maçka'ya yapacağımız turizm çalışmalarıyla esnafımızı kalkındıracağız." dedi.

SARAL’A AKÇAABAT MORALİ

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral, Akçaabat ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral, seçim çalışmaları kapsamında Akçaabat ilçe teşkşlatını ziyaret etti. Beraberinde CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak’ın da yer aldığı ziyarette Saral’ı parti binası girişinde çok sayıda partili karşıladı.

Parti binasında partililere bir konuşma yapan CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral, Trabzon için şeffaf belediyecilik sözü verdi. Trabzon’un gelişmesi için çaba harcayacağını dile getiren Saral “Şimdi Trabzon’umuz için yeni bir başlangıç yapma zamanıdır. Trabzon'u adil, şeffaf, hesap verebilen, halkın kaynağını halk için kullanan bir belediye ile tanıştırmak için göreve hazırım. Bu yolu tüm Trabzonlu hemşehrilerimle beraber dayanışma ve sevgi ile yürüyerek 1 Nisan sabahı Trabzon'a sosyal belediyeciliği getireceğiz.” Dedi. Saral’ı karşılayanlar arasında CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu, Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Kalyoncu ve Düzköy Belediye Başkan Adayı Abidin Çelik de yer aldı.

KAYMAKAMA DUYGUSAL VEDA

Akçaabat Kaymakam Ramazan Kurtyemez’e veda etti. Akçaabat’ta Ağustos 2019’da göreve başlayan ve kısa bir süre önce yayımlanan atama kararnamesi ile Adana Ceyhan Kaymakamlığı’na atanan Ramazan Kurtyemez için veda töreni düzenlendi. Kaymakamlık binasında düzenlene veda törenine Akçaabat’ta görev yapan kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri yer aldı. Duygusal anların yaşandığı veda töreninde Kaymakam Kurtyemez’in bir ara gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Akçaabat’tan ayrılan Kurtyemez’in yerine  Ağrı Patnos kaymakamı Yusuf Cankatar atanmıştı. Her iki kaymakamın da pazartesi günü yeni görev yerlerinde görevlerine başlaması bekleniyor.

Editör: Ayşe Sancak