Ahmet Metin Genç, hal esnafı ve hale mal almaya gelen vatandaşlarla sohbet etti. Sahuru halde yaptı. Ahmet Metin Genç, pazarcılarla da uzun uzun sohbet etti.



Hale ürün almaya gelen pazarcıların sıkıntılarını anlattığı Genç, sıkıntıları dinledi, çözümü için gerekli müdahalelerin yapılacağını dile getirdi. Başkan Genç, ikna olmayan esnaflarla da uzun uzun konuşarak yerinde ikna etti.

AYDIN’IN BÜYÜK AVANTAJI!

31 Mart yerel seçimleri Türkiye’nin geleceğini inşa etme noktasında çok önemli bir adım. Şehirlerin gelişmesi ve daha yaşanabilir hale gelmesine katkı sunmak için belirlenen belediye Başkan Adayları kendilerini ve projelerini halka tanıtma konusunda tüm gayretlerini gösteriyor. Bu konuda en mahir isim Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın. Ortahisar’ın tüm mahallerinde arı gibi çalışıyor. Aydın tabiri caiz ise sahanın tozunu attırıyor. Ortahisar seçimi zor bir yarış olarak görünse de yatırımlar konusunda hükümetin tam desteğini alacak olan Ergin Aydın önde. Sadece bu faktörle değil tabi ki de. Gözlemlediğimiz kadarıyla saha çalışmalarında vatandaşlardan büyük karşılık görüyor. Gittiği yerlerde halkın sevgisini kazanmasını biliyor. Sadece selam verip geçmiyor, halkın içine girip dert dinliyor, çözüm için yol gösterici oluyor. Bazı önemli noktalarda ise notlarını tek tek kendi alıyor. Başkan Adayı Aydın bu seçim çalışmalarındaki tespitlerini başkan olma durumunda masaya yatıracağını ifade ediyor. Aydın halktan sadece oy istemiyor, sorunlarını da öğrenip yetki verilmesi durumunda çözüm için söz veriyor.

REKTÖR’DEN ÇANAKKALE MESAJI

Gümüşhane Üniversitesine Rektörü  Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi”nin109’uncu yıldönümü vesilesiyle günün anlam ve önemine yönelik bir mesaj yayımladı. Rektörümüz yayımladığı mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:  “Düşmanın gözü dönmüş saldırılarına karşı, Milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği o destansı mücadeleyi bizler bugün yüreklerimizde hissediyoruz. Sadece maddi yönden değil, manevi yönden de Türk ordusunun gücünü dünyaya kanıtlayan bu mücadele sadece askeri zaferlerle değil, aynı zamanda azimle, kararlılıkla ve inançla dolu olan ruhumuzun bir yansımasıdır. Bu anlamda Çanakkale Zaferi, gelecek nesillere miras olarak bırakılan büyük bir ders ve ilham kaynağıdır. Adı geçen zafer bize göstermiştir ki karşımıza ne kadar zorluk çıkarsa çıksın, inancımızı ve birliğimizi koruduğumuz sürece asla yenilmeyeceğiz.’

TURAN VE EKİBİNE TAM DESTEK

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sadece belediye başkanlıkları değil muhtarlık seçimlerde gerçekleşecek..Türkiye de 32 bin 254 mahalle 18 bin 264 de köy olmak üzere toplam 50 bin 508 muhtarlık var.. Trabzon’da muhtarlık seçimleri kıran-kırana bir yarışa sahne olacak. Trabzon’un en önemli mahallerinden yaklaşık 10 bin seçmene sahip Aydınlıkevler Mahallesinde de muhtarlık yarışının mevcut muhtar Oktay Turan ve Raif Susam arasında geçmesi bekleniyor. Mahalle halkı gece-gündüz hizmetlerinden dolayı mevcut muhtar ve muhtar adayı Oktay Turan ve ekibine tam destek verecek gibi gözüküyor. Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Oktay Turan mahallede seçimlerin birlik ve beraberlik içinde geçmesi noktasında üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade ederek mahalle halkının güvenini yeninden kazanarak yola devam edeceğini ifade etti.

ARTVİN’DE FARUK ÇELİK RÜZGARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı AK Parti kurucularından eski bakan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik Türk siyasetinin önemli bir ismi aynı zamanda. Faruk Çelik 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi Artvin’de önemli bir sorumluluk aldı.2019 yerel seçimlerinde Artvin’de sadece iki ilçe belediyesini kazanan AK Parti’de 31 Mart seçim hedefi 9-0.AK Parti Artvin Belediyesini yeniden kazanmak istiyor. Yıllardır kaybettiği Ardanuç-Hopa-Kemalpaşa ve Borçka’da ise yarışın içinde olmak niyetinde olan AK Partinin Artvin’de en güvendiği ilçe ise kalesi konumundaki Yusufeli. Şavşat-Murgul ve Arhavi’de seçimi kaybetmek istemeyen AK Partinin Artvin’de en büyük kozu Faruk Çelik. Eski bakan Çelik Artvin’de ağırlığını koyarak 9-0 hedefine ulaşıp tarihi bir rekor kırmak için mücadele ediyor.

Genç Yavruoğlu'nu andı Genç Yavruoğlu'nu andı

ALKIŞLAR HEMŞEHRİ DERNEKLERİNE

Trabzon Bayburt Yardımlaşma ve Kültür Derneği Sadettin Okay, Trabzon  Gümüşhaneliler Derneği  başkanı Mürteza Eroğlu,  Trabzon  Giresunlular Derneği  başkanı Cemil Alpaslan ve Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi’nin bir araya gelerek oluşturdukları “Trabzon Hemşeri Dernekleri Platformu “ çok önem bir dayanışma örneği sergileyerek Trabzon şehri için büyük bir ihtiyaç olan hasta yakınları refakatçi evi projesini bütün belediye başkan adaylarına kabul ettirdiler. AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av.Ahmet Genç Ortahisar Belediye Başkan adayı Ergin Aydın ile birlikte bu projeyi en kısa zamanda hayata geçirme sözü verdi. Aynı şekilde CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya’da refakatçi evi konusunda söz verdi.

TAKIR YOĞUN ÇALIŞIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun’un Tirebolu ilçe belediye başkan adayı Burhan Takır, saha çalışmalarını aktif sürdürüyor. Aynı zamanda ilçede 5 yıldır belediye başkanlık görevini sürdüren Takır, görev süreci içerisinde Tirebolu’da ilkleri hayata geçirdiğini dile getirdi. Takır, “Gittiğimiz her yerde bizleri her zaman olduğu gibi sıcacık ve dostça karşılıyorlar. Tirebolu için tam yol ileri” dedi.

ÜLKE İÇİN BEREKETİZ

Gümüşhane merkez ArzularKabaköy belediye başkanı Çetin Rıza Tanış, MHP’nin olağan kurultayında oyunu kullandı. Tanış, “Milliyetçi Hareketiz, Ülke İçin Bereketiz. Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli’nin Liderliğinde Milliyetçi Hareket Partisi 14. Olağan Büyük Kurultayımızda oyumuzu Kullandık. Allah Liderimizi başımızdan eksik etmesin. MYK ve MDK’ya seçilen bütün ülküdaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

DİKKAT AZİZOĞLU ÇIKABİLİR

Sürmene’de AK Parti belediye başkan adayı Hüseyin Azizoğlu, çalışmalarını yoğunlaştırdı. ilçede gezilmedik esnaf bırakmayan Azizooğlu, evleri de ziyaret ediyor. İlçede her an karşınıza çıkabilecek olan Azizoğlu, Sürmene halkının da kendisine ilgili olduğunu söyledi. Saha çalışmasında gözlemlediğimiz Azizoğlu, “Hemşehrilerimizin yoğun ilgisine teşekkür ediyorum. Gülen yüzleri ile bizi misafir ediyorlar. Gözlerindeki ışıltı bana güç veriyor” dedi.

Editör: Ayşe Sancak