Ahmet Metin Genç, Trabzon'un geleceğine yönelik heyecan verici projeleriyle dikkat çekiyor. Özellikle şehrin ulaşım ve altyapı alanında yapılan açıklamalar, Trabzon'un geleceğine ışık tutuyor.

Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, ‘Sevdamız Trabzon’ diyerek hayata geçirmeyi planladığı projeleri kamuoyu ile paylaştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımı ile açıklanan projeler, Trabzon’u yeni dönemde ilerilere taşıyacak.

TERMİNALİ SATMIYORUZ

Fbe3D093 C51A 4Dc2 A979 1027Ae9Ca767

Ahmet Metin Genç, yeni terminale geçilmesi ile eski terminal alanının ne olacağı konusuna açıklık getirdi. ‘Terminalin yerini satmıyoruz’ diyen Genç, “Yıkılan terminalin yerini satmıyoruz. Satışa çıkarma fikri vardı. Biz satmayacağız. Yeni bir tasarımla ortak irade ile şehrimize kazandıracağız” ifadelerine yer verdi.

KALKINMACI BELEDİYECİLİK

Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal, Başkent Trabzon Tanıtım Günleri’nde basın mensupları ile bir araya gelirken ilk Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal, Başkent Trabzon Tanıtım Günleri’nde basın mensupları ile bir araya gelirken ilk

 Genç, “Trabzon için üretken, kapsayıcı, güçlü, vizyoner, dinamik, erişilebilir, vatansever, adil, şefkatli, yenilikçi, gerçek, sürdürülebilir, kalkınmacı, çağdaş belediyecilik” dedi. Genç, “Trabzon’umuz büyükşehir olduktan sonra Ortahisar’da kurucu belediye başkanı olarak akabinde ikinci dönemde şehrimize hizmet etmenin mutluluğu ve gururu içindeyim. Trabzonlular olarak iddialı ve inat insanlarız. Mücadeleyi severiz. Yeni dönemde cumhurbaşkanımızın tensipleri ile layık görüldüğümüz büyükşehir belediye başkan adaylığımız 1 Nisan itibari ile yürürlüğe girdiğinde bu kadim şehrimizi en yaşanılabilir kent yapma amacı ve gayreti içinde olacağım. Gelişmişlik endeksinde şu anda 8 1il içinde onuncu sıradayız. Hedefimiz bunu birinci sıraya yükseltmektir. Bu minvalde şehrimize güzel hizmetler yaptık. Büyükşehir belediye başkanımız Murat Zorluoğlu başkanımızla güzel hizmetler yaptık. Başkanımıza hizmetleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÜNEY ÇEVRE YOLU

5C63C2Dd 3Bce 475B 98C2 7Ed4851416D2

Deniz kenarına sıkışmış şehrimizin güneye taşınması için hem transit güzergah, hem de şehircilik adına projeksiyon. Mayıs ayında temeli attık. Temeli atan bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu… Projeyi yine Cahit Turhan bakanımız döneminde başlattık. Allah nasip ederse projeyi şimdiki Ulaştırma Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu bakanımızla tamamlayacağız.

YENİ HAVALİMANI, YATIRIM PORGRAMINA ALINDI

Ulaşıma dair önemli bir konu.. Şehrimize gelen ziyaretçilerimiz için havalimanı.. Şu anda yatırım porgramına alındı. Yatırım Bedeli koyuldu. Ulaştırma Bakanımızla yeni havalimanımızı şehrimize kazandıracağız.

ELEKTRİKLİ OTOBÜS

Yeni dönemde istiyoruz ki, Beşikdüzü’nden, Of’a elektrikli otobüsü alalım, daha az duraklı, daha hızlı erişim ulaşımı sağlamak adına gelir gelmez bu adımı da atacağız.

GÜLCEMAL PORJESİ
Cb2F77A1 Fa8D 451B A381 5B43Bf22331C

 

Gülcemal diye tanımladığımız bu alanın Ankara’ya gidip gerekli destekleri alıp yeni yaşam alanı olarak bütün Trabzonluların hizmetine sunacağım inşallah.

Kale Park Projesi. Samiliyet üzerine yaparsanız, halkınız, vatandaşlarınız eksikliklerinizi gideriyor. Kale Parkı 2019 yılında Proje Kitapçığına koymuştum. Ama yapamadık. Yapamadığımızı açık şekilde söylüyoruz. Ortahisar Belediye Başkanımızla, Kale Parkı yeni bir yaşam alanı olarak denize nazır en güzel mekanımız olarak halkımızın hizmetine sunacağız.

KENT ORMANLARI!

Halkımız artık yeşil alanların sayısının artmasını istiyor. Trabzon’da yeşil alanda kişi başı standardı 14 metre kare. Biz istiyoruz ki bu alanlarla kişi başına düşen yeşil metre karesini daha güzel yaşam için 17 metre kareye çıkaracağız. Bir tanesi Yomra’mızda, bir tanesi Çarşıbaşı’nda.

SAHİL DÜZENLEMELERİ
6E83B90B E746 4A57 A89F 89C98Cb8Fcfa

Bu dönem de projesine Büyükşehir ile başladık. Yıldızlı, Akçaabat, Akçakale, Sürmene, Araklı’da.. Bütün bu alanların denizle olan irtibatını daha modern şekilde sağlamak için projelendirip halkımızın hizmetine kazandıracağız.

KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİNİN TAŞINMASI

Birer birer buradaki esnaflarımızı, ziyaret ettik. Bütün esnaflarımız daha sıhhı şartlarda faaliyetlerini sürdürmek istiyor. Trabzon bir esnaf şehri. O nedenle hem esnaflarımızın daha modern, daha güzel iş yerlerinde faaliyetlerini sürdürmesi lazım. Ama hem de bu sanayi siteleri yapılırken şehrin dışındaydı. Hem de şehircilik adına daha güzel anlayışı ortaya koyup bu dönem küçük sanayi sitelerini alıp yeni yerlerine taşıyacağız inşallah.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN