Burada vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Genç, seçilmeleri halinde Akyazı Mahallesi’ni doğal gazla buluşturacaklarının sözünü verdi. Akyazı Mahallesi’ndeki buluşmaya AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Cumhur İttifakı Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, Gençlik Kolları Başkan ve yöneticileri, önceki dönem yöneticiler, mahalle başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“NUTUK ATAN SİYASETÇİLERDEN OLMADIM”

Ca29A549 B62A 4Ad6 A8D1 91F93430129D

Toplantıda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Akyazı’nın sorunlarına vakıf olduğunu ve seçilmeleri halinde doğal gazı Akyazı’ya kazandıracaklarını vurguladı. Mikrofonu eline alıp nutuk atan siyasetçilerden olmadığının altını çizen Genç, “Akyazı’mızda şu anda öne çıkan talep nedir dersek doğal gaz ilk sıradadır. Bunun bilincinde olarak konuşuyorum. İnşallah göreve gelir gelmez Akyazı’mıza doğal gazı kavuşturmak için büyük bir gayreti Ergin Aydın Başkanımızla ortaya koyacağız ve Akyazı Mahallemiz doğal gaza kavuşacak. Biz bu sözleri mikrofonda bırakmayacağız. Takip edeceğiz. İnşallah sizlerin destekleri ile de Trabzon’dan şampiyon çıkacağız. Cumhurbaşkanımıza bunun için söz verdim. Güçlü çıktığımız zaman Ankara’ya gidince istediğiniz bir ise iki alıp şehrimize döneceğiz.” dedi.
 

“TARIMI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

7B194551 128D 4A3B 9381 1069B6C979Ca

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Kazada Hayatını Kaybeden Özer Korkmaz ailesinin acına ortak oldu Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Kazada Hayatını Kaybeden Özer Korkmaz ailesinin acına ortak oldu

Başkan Adayı Genç, ayrıca Akyazı’nın tarım potansiyelinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti. Birçok tarım ürününde Akyazı’nın Trabzon’un ihtiyacını karşıladığına değinen Genç, “Akyazı Mahallemiz seracılığın merkezidir. Trabzon tarımının %40 Ortahisar’da yapılıyor. Ortahisar’daki bu tarımın %40 ise Akyazı’da yapılıyor. Bu çok kıymetli bir çalışma. Ben daha önce bu mahallemizi ziyarete geldiğimde seracılık yapan vatandaşlarımızın su sorunu olduğunu görmüştüm. Bunu Vali Beye taşıdık. O da DSİ Bölge Müdürümüze talimat verdi. Ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz. Daha çok üreteceğiz. Tarım Müdürlüğümüzde bu sene 50 tane sera talebi vardı. Biz 10 tane daha Ortahisar Belediyesi olarak üzerine ekletelim başta Akyazı Mahallemiz olmak üzere bu işle iştigal etmek isteyen üreticimize yardımcı olalım dedik. Trabzon’un marul ve maydanoz ihtiyacının yarıdan fazlası Akyazı’dan temin ediliyor. Tamamını buradan temin edelim. Neden dışardan meyve sebze gelsin. Pandemiden sonra tarım ve gıda tedariki daha fazla öne çıktı. İnşallah bundan sonraki süreçte bayrağı devredeceğimiz Ergin Aydın başkanımızla aynı anlayışla bu destekleri sağlamaya ve üretimi artırmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA