“Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini yaktığı ve Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 105. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu anlamlı gün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun en somut ifadesi olan ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarihtir. 19 Mayıs, gençliğe armağan edilen ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize duyduğumuz güvenin en büyük göstergesidir.

ahmet metin genç-1

Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.” sözleriyle gençlerimize olan inancını ve güvenini en güzel şekilde ifade etmiştir. Bizler de gençlerimizin bu emanete sahip çıkacağına, ülkemizi daha ileriye taşıyacaklarına yürekten inanıyoruz. Bu vesileyle, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ayrıca, Cumhuriyetimizi daha güçlü kılmak adına emek veren, çalışan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gençlerimizin, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, araştıran, sorgulayan ve daima ileriye bakan bireyler olarak yetişmeleri en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

AHMET KAYA KUTLADI

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük sevdasının gerçeğe dönüşmesi için ilk adımın atıldığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 105. yıldönümünde hemşerilerimin, milletimizin ve özellikle aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Ahmet Kaya-2

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan Kaya, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105. yıldönümüne ulaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Hemşerilerimin, milletimizin ve yarınlarımıza ışık olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk olmak üzere; bütün kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

ESNAFA YAPILMIŞ HAKSIZLIK

Akçaabat Şoförler ve Otomobililer Esnaf Odası Başkanı Ali Şentürk, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatiflerinden çekilen kredilerin yükselen faizlerine tepki gösterdi. Şentürk, “Evet faizler yükseldi, ekonomi kötüye gidiyor, ancak bunun sebebi Esnaf ve Sanatkar değildir.

Esnaf bu piyasasının ve Ekonominin en büyük finansörüdür. Taksi, toplu taşıma, nakliyeci, bakkalın, kasabın, nalburun, fırıncının, lokantacının, terzinin ayakkabıcısının, mobilyacının, Elektrikçinin velhasıl tüm esnafın alacak defterleri doludur ve hiç kimseden vade farkı almamıştır. Bu Ülkedeki olabilecek sosyal patlamaları engellemiş ve Ülke ekonomisinin düzeltilmesi için çok büyük bir fayda sağlamıştır. Birbirleri arasında adeta yardım fonları gibi çalışmış, birbirlerine hatta maaşla çalışan kesime her zaman güçleri nispetinde yardım etmeye çalışmışlardır. Şimdi daha önceden kullandırılan kredilerden fark istemek hiç de adil olmamıştır. Küçük Esnafın tek kapısı Kredi Kefalet Kooperatifleri iken, onlar KGF ve diğer bedelsiz, geri ödemesiz, bedava kredilerden yararlanamazken, kendileri için bin bir zorlukla aldıkları kredilerden fark istemek hiç adil değildir. Bundan sonra kullanacaklar "şu oranlarla kullanacak" denebilir, ancak alınmış hakların üzerine fark koymak gerçekten kabul edilemez. Bu uygulamadan bir an önce vaz geçilmelidir” dedi.

ATA’NIN AYDINLATTIĞI YOLDA YÜRÜYÜN

gümüşhane-üniversitesi

GÜ rektörü Prof. Dr. , “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı. Rektör mesajında, şunları söyledi: “Bugün, Türkiye’nin en anlamlı ve en gurur verici günlerinden birini kutlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milli bağımsızlığımızın ve özgürlük mücadelemizin fitilini ateşleyen gün olan 19 Mayıs 1919 sadece bir tarih değil, aynı zamanda birçok duygunun ve umudun da sembolüdür. 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin kurtuluş mücadelesinin ilk adımı olan Samsun’a çıkışıyla birlikte O’nun önderliğindeki gençlerin, bağımsızlık ve özgürlük için yürüttüğü mücadelenin de başlangıcıdır. Atatürk, gençliğin ülkenin en büyük zenginliği olduğuna inanıyordu.

Bu inançla, gençlere büyük sorumluluklar yükledi ve onlara sonsuz güven duydu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, geçmişi hatırlamanın yanı sıra geleceğe dair umutları yeşertmek için bir fırsattır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, ülkemizin daha da ileriye taşınması için ellerinden gelenin en iyisini yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Gençlerimizin, Atatürk’ün aydınlattığı yolda ilerleyerek ülkenin kalkınması ve gelişmesi için gösterecekleri çabaya olan güvenimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelesine kanları ve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gençlerimiz nezdinde tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nden Yalanlama Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nden Yalanlama

GENÇLERDEN SUNUM

TTSO paydaşlığında Türkiye Avrupa Birliği İlişkileri Kongresi genç akademisyenlerin sunumları ile gerçekleşti. Genç akademisyenler, Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinde Sosyal Politikaların Yeri, Türkiye-AB Ortaklığında Yeşil İnovasyon ve Teknoloji Transferi, AB'de İşçilerin Serbest Dolaşımının Pratikteki Zorlukları: Türkiye Örneği, Terörle Mücadelede AB-Türkiye İşbirliği Ve Uyum Süreci başlıklı sunumlarını yaparak, projede etkili oldu.

O SAATLERE DİKKAT!

Ortahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş Caddesi’nde bulunan yeraltı çöp konteynırlarının gece ve gündüz olmak üzere iki kez boşaltıldığı ve bu uygulamanın yeni olmadığı belirtilerek, yaz mevsiminin ve turizm sezonunun başladığı bu günlerde halk sağlığının korunması ve görüntü kirliliğinin engellenmesi için çöplerin belirlenen saatlerden erken dışarı çıkarılmaması konusunda hassasiyet gösterilmesi istendi.

Editör: Birol Sancak