Arsin'de Şok Olay; Yolda Alev Alan Kamyon Aracı İtfaiyenin Müdahalesiyle Kurtarıldı! Arsin'de Şok Olay; Yolda Alev Alan Kamyon Aracı İtfaiyenin Müdahalesiyle Kurtarıldı!

15 Mart günü Şubat 2024 ücretlerini alan Aile Sağlığı Merkezi çalışanları, vergi kesintileriyle karşılaştıklarını ve ücretlerinin düştüğünü fark ettiler. Bir ankete katılan aile hekimleri, sadece bu ay ortalama 8 Bin Lira vergi kesintisi yaşadıklarını belirttiler. Üstelik her üç aile hekiminden biri, vergi kesintilerine ek olarak nüfus düşmesi, eğitim alması, doğum/hastalık izninde olması veya haksız performans şartları gibi gerekçelerle ücretlerinde düşüş yaşadıklarını ifade etti.
Özellikle deprem bölgesindeki aile hekimlerinin büyük ek performans kesintilerine maruz kaldığına dikkat çekildi. Yaklaşık 30 bin liraya kadar ücret kesintisi yapıldığı belirtildi. Bu kesintilerin, deprem bölgesinde yaşamını yitirmiş kayıtlı kişilere aşı yapılmamış veya poliklinik hizmeti verilmemiş olması gibi nedenlerle yapıldığına dair şikayetler dile getirildi.
Aile Hekimliği Çalışanları, vergi kesintileri ve performans düşüşlerine karşı tepkilerini dile getirerek adalet istediklerini vurguladılar. Yapılan haksız kesintilerin derhal geri ödenmesi talep edildi. Ayrıca, vergi kesintileriyle deprem bölgesinde yeniden yapılanabilecek Aile Sağlığı Merkezleri için harcanabilecek kaynakların kaybedildiği belirtildi. Gelecek ayın beklentilerinin daha da kötü olabileceği ifade edilerek, aile hekimliği çalışanlarının yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekildi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN