Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor

Rize'nin İkizdere ilçesinde 31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde, AK Parti adayı Orman Mühendisi Abdi Ekşi, 832 oy alarak belediye başkanlığına seçildi. Seçimde toplam 7 bin 580 seçmen sandık başına giderken, 43 sandık kuruldu.

Rize Orman İl Müdürlüğü görevini yürütürken belediye başkanlığı için aday olan Abdi Ekşi, %58,14 oranında oy alarak İkizdere Belediyesi'nin 11. başkanı oldu. 2019'daki seçimlere göre oy sayısını 117 artırarak başarılı bir performans sergiledi.

Seçimde bağımsız aday olarak yarışan ve 3 dönem belediye başkanlığı görevini üstlenen Ayhan Biberoğlu, toplamda 30 oy alarak beklenmedik bir sonuçla karşılaştı.

Seçim sonucunda belediye meclis üyeliklerine ise 6 AK Parti ve 3 MHP adayı seçildi. AK Parti'den meclis üyesi olarak seçilen isimler İbrahim Özsoy, Yaşar Tavukçu, Salih Bekiroğlu, Volkan Kesici, Kemal Kösoğlu ve Kamile Zeynep Sürer oldu. MHP'den ise İsmet Sözüer, Cihan Baş ve Ferhat Hamzaoğlu meclis üyeliği için seçildi.

İl Genel Meclisi üyeliği için yapılan seçimde ise AK Parti adayı Ahmet Aksu 2776 oy alarak 1. sıra adayı oldu. MHP'den ise eski ilçe başkanı Abdurrezzak Uzun, 1950 oy alarak İl Genel Meclis Üyesi seçildi. Bu sonuçlarla il genel meclisi üyelikleri 1-1 şeklinde dağıldı.

Muhabir: BİROL SANCAK