Çarşıbaşı Merkez Mahalle Başkanı Davut Türk, yapılan açıklamada, Çarşıbaşı'nın AK Parti'nin en yüksek oy oranına sahip ilçelerden biri olduğunu belirterek, geçmişte Genel Merkez'in aldığı kararlar doğrultusunda çalıştıklarını ancak son dönemde yaşanan gelişmelerin kendilerini üzdüğünü ifade etti. Türk, "Mahalle başkanları olarak bu haksızlığa itiraz ettik ve bağımsız aday olan Zekeriya Karaçengel'e tam destek vermek amacıyla görevlerimizden ayrılıyoruz. Diğer adaylara başarılar diliyoruz" dedi.

Emekliye Zam Yapsa AK Parti Birinci Parti Olur Muydu? Metropol'den İlginç Anket Sonucu Emekliye Zam Yapsa AK Parti Birinci Parti Olur Muydu? Metropol'den İlginç Anket Sonucu

İstifasını sunan mahalle başkanlarının isimleri şu şekildedir: Sultan Türkyılmaz (Büyükdere Mahalle Başkanı), Musa Demir (Erenköy Mahalle Başkanı), Mehmet Uzun (Salova Mahalle Başkanı), Sait Ertuğral (Zeytinlik Mahalle Başkanı), Ahmet Demir (Kovanlı Mahalle Başkanı), Davut Türk (Merkez Mahalle Başkanı), Hüseyin Çetindemir (Kaleköy Mahalle Başkanı), Haydar Karaçengel (Gülbahçe Mahalle Başkanı), Mustafa Emir (Serpil Mahalle Başkanı), Muhammet Sancaktar (Veliköy Mahalle Başkanı).
Ayrıca, ilçe yönetim kurulu üyeleri Gülhan Boliç ve Kaan Sancaktar da Zekeriya Karaçengel'e destek vereceklerinden dolayı görevlerinden istifa ettiler. Bu gelişme, Çarşıbaşı ilçesindeki siyasi dinamiklerde önemli bir değişimin habercisi olarak değerlendirilmektedir.

Muhabir: BİROL SANCAK