Bir süre önce de jet yakıtı, ticaret, kürecik üssü konularında iftira ve istismar siyaseti güden CHP’li yöneticiler şimdi ise Filistin'e sözde destek adı altında, Filistin konusunda tüm vücudunu taşın altına koyan iktidara kem sözlerle slogan atıyor olması bu kadim şehrin insanlarına yakışmıyor.

İYİLİK MASKESİ ALTINDA 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu Trabzon Maraş caddesinde Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen ve CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak ile CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz’ın da katıldığı Filistin’e destek yürüyüşünde AK Parti’ye yönelik atılan sloganlara karşı “İyilik maskesi takarak zehir saçmak, binlerce masumu kullanarak iktidara iftira atmak için karanlık siyaset yapmak doğru değildir. Bu tür yanlışlara bir an önce dur denilmelidir” dedi.


Başkan Mumcu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Filistin, Gazze ve Kudüs’te aylardır binlerce masum çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden katledilmektedir. 


Bizler bu durum karşısında sessiz kalamayarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mücadele içerisindeyiz. Katil İsrail’in soykırımına bir an önce son vermesi ve özgür bir Filistin Devletinin tesis edilmesi için Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hem ulusal hem uluslararası arenada mücadelemizi sürdürmekteyiz. İlk olarak kınadığımız ve ardından da uluslararası noktalarda Filistin’in yanında olduğumuzu göstermek adına diğer dünya devletleri ile istişare ve bağlantılar kurarak İsrail’in gerçekleştirmiş olduğu soykırımı anlatmaya devam eden Cumhurbaşkanımız ticaret anlaşmalarını da askıya alarak yaptırım uygulayan ülkeler arasına girmemizi sağlamıştır. 

Gazze’ye destek maskesi takanlar öncelerinde yaptığı gibi yine iftiralar ve yalanlar ile milletimize saldırmaya devam ediyor ama bizler gerçekleştirilen tüm bu hamleler ile soykırımcı İsrail’e dur demeyi amaçlarken yine biliyoruz ki insan hayatı ve masumların katledilmesi hiçbir zaman siyaset malzemesi yapılarak siyaset ile bağdaştırılamaz. 
Kürecikte bulunan Radar üssümüzün kullanımı hakkında iftiralar atarak milletimizin manevi değerleri arasında oyun oynamaya çalışan insanlar daha sonrasında jet yakıtı desteği sunarak İsrail’in soykırımında destekçi olduğumuzu da söylemekteydiler. Sadece biz değil milletimiz de bunların bir iftara ve kara siyaset oyunu olduğunun farkındadır. İspatsız bu tür yaklaşımlar onurlu siyaset anlayışına uymaz.

Bu gün yine sahneye çıkarak işbirlikçi yakıştırması ile Trabzon milletinin manevi duyguları arasında oyunlar oynayıp karanlık maskelerin ardında sahte gösteriler ile iftiralar atmaya devam ediyorlar. 

Karşımızda bir insanlık dramı vardır ve bu insanlığı ilgilendiren bir konudur. Bu konuyu siyasete ve kirli ellerine bulaştırarak karalama kampanyaları güden, zehir zemberek sözleri ile verilen mücadeleye gölge düşürmek isteyen CHP kademeleri ilk günden beri Kudüs ve Mescid-i Aksa için mücadele veren Hamas’a, katil İsrail’in iş birlikçileri gibi terörist gözüyle bakmaktan geri durmadı. Bu bir yanlıştır acilen bu yanlıştan dönülmelidir.”

Ayrıca Başkan Mumcu geçtiğimiz gün gerçekleştirilen yürüyüşte ortaya koyulan tavrın da siyasi ameller dışında hiçbir amaç gütmediğini söyledi. 

Başkan Mumcu, “Emek ve Demokrasi Platformu fikriyatta güzel ama faaliyette kara siyaset içeren bir başarıya imza atmıştır. CHP İl ve İlçe başkanının arkasında dizilerek insanlık adına verilen mücadeleye gölge düşürme politikası kabul edilemezdir ve gerçekleştirilmiş bu hareketi kınıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TBMM'de Sert Eleştiriler: "Koku Sorunu Hala Çözülemedi" TBMM'de Sert Eleştiriler: "Koku Sorunu Hala Çözülemedi"

Mumcu, Hamas’ın İslam topraklarını korumak için verdiği binlerce şehidin kanları üzerinden ve bu yolda canlarını kaybeden binlerce masum çocuğun bakışları arasında kirli siyaset ne ülkemize ne de şehrimize yakışmamıştır. Çıkar siyaseti peşinden koşanları bu millet hiçbir zaman kabul etmemiş ve etmeyecektir. Hamas’a terörist diyen, zalimin zulmüne karşı birleşmek yerine ayrışmayı tercih eden, hakikati anlatmak yerine ‘işbirlikçi’ diye bağıran, katliama karşı çıkan sesleri kısarak kara siyaset yapan zihniyet Karabağ’da, Filistin ve Gazze’de, Hocalı’da ve daha bir çok yerde katliamlara imza atanlarla aynı zihniyettir” ifadelerini kullandı.

Editör: Birol Sancak