Ahmet Kaya, gazetecilerle buluştuğu toplantıda kimi neden mahkemeye verdiğini açıkladı Ahmet Kaya, gazetecilerle buluştuğu toplantıda kimi neden mahkemeye verdiğini açıkladı

Güneş enerjisinin dünya genelinde teşvik edildiğini vurgulayan Çebi, Ortahisar Belediyesi'nin bu konuda tam tersi bir tutum sergilediğini dile getirdi. "Tüm dünya ülkeleri güneş enerjisinden daha fazla yararlanma adına vatandaşlarına destek olurken, çeşitli teşvik programlarıyla güneş enerjisinden vatandaşlarının daha fazla yararlanmasının önüne açarken Ortahisar Belediyesi ise vatandaşları talep ettiği fahiş ücretlerle yıldırıyor, engelliyor. Bu nasıl çevre duyarlılığı" şeklinde konuşan Çebi, belediyenin politikasını sert bir şekilde eleştirdi.

Güneş enerjisinin sürdürülebilir ve çevre dostu bir enerji kaynağı olduğunu vurgulayan Çebi, belediyenin güneş enerjisinden faydalanmayı teşvik etmesi gerektiğini belirtti. Ancak belediyenin yüksek belge bedelleriyle vatandaşları caydırdığını ifade eden Çebi, "Destek yerine köstek oluyorlar. Böyle bir durumda Ortahisar Belediyesi'nin güneş enerjisinden faydalanmayı teşvik etmesi beklenirken tam aksine engel olduğunu görmek tam bir talihsizliktir" dedi.

Çebi, eleştirilerine devam ederek, belediyenin gelecekte soluduğumuz havadan bile ücret talep edebilecek bir anlayışa sahip olabileceğini belirtti. Bu durumun sürdürülebilirlik ve çevre koruma adına endişe verici olduğunu dile getiren Çebi, belediyenin politikasını değiştirmesi çağrısında bulundu.

Muhabir: BİROL SANCAK