Turizm sezonu öncesinde eksiklikleri tespit etmek için Trabzon basınını dinleme ihtiyacı duyduğunu söyleyen Sezgin Mumcu, ‘Trabzon’un köklü ve yol gösteren bir basını var. Sizlerin dışardan bakan göz olarak gördükleriniz var. Onları bizimle paylaşmanızı istiyorum’ diye konuştu.

Toplantıya katılan basın mensupları ise çarpıcı öneriler getirdiler:

1-Turizm sezonunda Uzungöl olsun, Akçaabatın bir yaylası olsun Trabzon merkez olsun nerede olursa olsun artık turistlerden yer bulup  insanların kendi şehrinde yemek yemesi, kahve içmesi zor hale geldi. Mutlaka turist gelecek ama turist geldiğinde Esnaf Trabzonluyu tukaka etmeyecek, buna önlem alınmalı

2-Uzungöl’de alt yapı çalışmaları var. Bu alt yapı çalışmaları Mayıs sonu gibi durdurulup Eylül ayının 15’inden sonra  yeniden  başlamalı.

3-Kayıtdışı kayıt altına alınmalı. Bu konuda Belediyeler, Turizm il müdürlüğü, Zabıta ve maliye ortak çalışmalı.

4-İmar açısından yasal olmayan Bungolovlar mantar gib arttı. Bu vergi veren turizciye haksız rekabet. Bunun önüne geçilmeli.

Trabzon’da Turist Profili Değişimi Otel Doluluk Oranlarını Vurdu Trabzon’da Turist Profili Değişimi Otel Doluluk Oranlarını Vurdu

5-Yaylalarda mutlaka tek tip proje yapılmalı.

6-Turisti gereksiz dolaştıran taksiciye, yemeği fahiş fiyattan veren Esnafa ve hizmet bedeli altında ekstra ücret alan lokantacıya ağır cezalar kesilmeli.

7-Trabzon’da bir vali yardımcısı tamamen turizme bakmalı onun başkanlığında bir komisyon kurulmalı.

8-Geçen yıl Trabzon’daki 5 yıldızlı oteller fiyatları 300 dolardan açtı. Bu yıl turistler Bosna’ya kaçtı, bu sorun çözülmeli.
 
9-İşyerlerine turist getirenlere komisyon verenler de alanlar da tespit edilmeli ve bu uygulamanın önüne geçilmeli.

10-Sağlık turizmi çok önemli ve Trabzon’da her geçen gün gelişiyor. Mide küçültme, saç ekibi, botoks  için yurtdışıdan gelenler var. Sektör desteklenmeli ve denetlenmeli

Editör: Birol Sancak