Karaismailoğlu, görüşmeyi "oldukça verimli" olarak nitelendirerek, KKTC ile Türkiye arasındaki güçlü bağı vurguladı. Karaismailoğlu, şunları söyledi: "KKTC Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Sayın Emrah Yeşilırmak başkanlığındaki heyetle gerçekleştirdiğimiz görüşme, oldukça verimli geçti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ülkemiz arasındaki sarsılmaz birlik, bölgeye yapmış olduğumuz yatırımlarla ve Mavi Vatan'daki kararlı iş birliğimiz ile artarak devam etmektedir."

2E3E1Be2 057C 4D6F 9C7C 6Fdeefbb031D

KKTC'nin uluslararası arenada tanınması ve hak ettiği yere gelmesinin kendilerinin en büyük arzusu olduğunu belirten Karaismailoğlu, Kıbrıs Türk halkının varlığının ve hürriyetinin teminat altına alınmasını, refah seviyelerinin yükseltilmesini ve KKTC'nin tüm kurumlarının güçlendirilmesini öncelikli hedef olarak gördüklerini ifade etti. Karaismailoğlu ayrıca, 2023 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması çerçevesinde ortak projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

09A3C9F4 51Ec 47B2 825C 717166281822

Feci Kaza Kamerada: Kaldırımda Yürürken Hayatını Kaybetti Feci Kaza Kamerada: Kaldırımda Yürürken Hayatını Kaybetti

Bu görüşme, Türkiye ve KKTC arasındaki stratejik iş birliğinin daha da güçlenmesine yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak dikkat çekiyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak