Tabelaya Eklendi! Tabelaya Eklendi!

Bunu da söylerken 2007 öncesi AK Parti’nin Maçka’dan aldığı 6312 oy ile 2007 seçimlerinde kendisinin Maçka’da aldığı 10017 oyu örnek göstererek kendisinin tüm kesimden oy aldığına işaret etti. Bunda tabii ki Maçkalı olmasının da etkisi var ancak sahadaki fotoğraflar pozitif yönde.

Hiç kuşkusuz Trabzon'da seçim sonucu, Cumhur İttifakı'nın adayı Ahmet Metin Genç'in performansına ve Millet İttifakı'nın adayına bağlı olacaktır. Genç, başarılı bir çalışma yürüterek Trabzonlu seçmenlerin desteğini şimdiden almış durumda. AK Parti’nin yerel seçimde rekor kırması sürpriz olmaz.
 

BAŞKAN DEĞİŞMEDİ

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon şubesi olağan genel kurulu gerçekleşti. Genel kurulda mevcut başkan Prof. Dr. Ebru Çolak ile Musa Gençoğlu’nun listeleri yarıştı.

Oda üyeleri Pazar olmasına rağmen genel kurula yoğun ilgi gösterdi. Üyeler, tercihlerini istikrardan yana kullanarak, mevcut başkan Prof. Dr. Ebru Çolak’ı yeniden başkanlığa seçti. Seçim sonucu ipi göğüsleyen Prof. Dr. Ebru Çolak, “Kardeşane bir seçim oldu. Musa bey geçen dönem de listemizdeydi. Şimdi de listemizde. Yeni projelerle Trabzon’umuz için çalışamaya devam edeceğiz” dedi.  Genel kurul sonucunda Çolak 265 oy alırken rakibi Musa Gençoğlu 223 oy aldı.
 

‘ATATÜRK BÜSTÜ KALACAK’

Saadet Partisi’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı  Recep Yakuphan TAKA gazetesine yaptığı açıklamalarının bir yerini sehven ‘Meydan parkındaki Atatürk büstü ve ağaçlar kalkacak’ şeklinde yer aldığını söyleyerek ‘Benim mesajım Atatürk büstü ve ağaçlar kalacak’ şeklindedir’ dedi . Düzeltir özür dileriz.
 

GÜLYURDU’NDAN BAŞLADI

AK Parti Yomra belediye başkan adayı Abdulkadir Özdemir, çalışmalarına Gülyurdu Mahallesi ile start verdi. Mahalle sakinlerini sahada, evlerinde ziyaret eden Özdemir, muhabbet etti. Özdemir, “Gülyurdu mahallemizin, memleketimin havası kadar temiz yürekli güzel insanlarıyla bir arada olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşadık. Misafirperver yaklaşımları ve manevi desteklerinden dolayı mahalle halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 

AKÇAABAT’LI MISIN? NE AKÇAABAT’I

İstanbul’un Güngören ilçe belediye başkanı aynı zamanda AK Parti’nin belediye başkan adayı Bünyamin Demir, seçim çalışması yaptığı sahada karşılaştığı hemşehrisi ile güldüren diyalog yaşadı. Aslen Trabzon Akçaabatlı olan Demir, Güngören’de ziyaret ettiği bir yorgancıya, “Sen nerelisin Akçaabat’lımısın” dedi. Yorgancı da, “Ne işim var Akçaabat’la ben Maçkalı’yım, Maçkalı olmaktan da gurur duyarım” deyince, Demir, “Ne var ben de Akçaabatlı olmaktan gurur duyarım. Bizim oralardan gelmişsin” diye karşılık verdi. Demir ile yorgancının gülümseten diyalogları sosyal medyada da büyük ilgi gördü.
 

AYTEMİZ’DEN DEV BAĞIŞ

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran’ın meslek dalından birisi de akaryakıt sektörüdür. Yıllardır Aytemiz’in istasyonlarını bölgede bayiliğini yapar. Aytemiz’in sahibi İsmail Aytemiz’le de yakın diyalogları vardır. İsmail Aytemiz sık sık bölgeye gelir ve Erbaşaran’ı ziyaret eder. Aytemiz bu kez Erbaşaran’ı akaryakıt istasyonunda değil, başkanlığını yaptığı Akçaabatlılar Vakfında ziyaret etti. Yeni dönemi için tebrik etti. Aytemiz ayrıca öğrencilere katkı sunmak için 100 bin TL’de vakfa bağış yaptı. Erbaşaran, Aytemiz’e destekleri için teşekkür etti.
 

AĞASAR’LILAR BİR ARADA

Şalpazarı Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Keskin, Şalpazarlıhemşehrileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Çınaraltı’nda düzenlenen kahvaltıya aslen Şalpazarı ilçesinden olan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’da katıldı. Yıldırım’ın haricinde Şalpazarı belediye başkanı Refik Kurukız, il emniyet müdürü Murat Esertürk, Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem ile STK temsilcileri katıldı.
 

KARAİSMAİLOĞLU:SEFERBER OLDUK

AK Parti Trabzon Milletvekili TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabından 6 Şubat depremleri ile ilgili konuştu. Karaismailoğlu, “

Asrın felaketi 6 Şubat Depremleri'nin ilk saatlerinde Adıyaman'a intikal ederek, depremzede vatandaşlarımız için seferber olduk. Kardeşliğin, birliğin ve dayanışmanın en büyük örneklerinden biri olarak gönlümüzde yer eden Adıyamanlı kardeşlerimizle acılarımızı, anılarımızı, dostluğumuzu ve kardeşliğimizi paylaştık. Adıyaman'da milletimizin yaşadıklarını konu alan belgesel, asrın felaketinde asrın birlikteliğini gözler önüne seriyor.” İfadelerini kullandı.

Editör: Ayşe Sancak