Trabzon’un Akçaabat ilçesinde adalet hizmetlerinde yeni bir dönem başladı. Daha önce farklı mahallerde dağınık olarak hizmet veren Akçaabat Adliyesi, Darıca Mahallesi’nde inşa edilen yeni binasında faaliyete geçti. Aralık 2023’te temeli atılan ve kısa sürede tamamlanan yeni adalet sarayı, çağdaş mimarisi ve donanımlı yapısıyla dikkat çekiyor. Yeni hizmet binasında, Adliye, İcra Müdürlüğü ve İlçe Seçim Kurulu gibi tüm birimler tek çatı altında toplanarak, vatandaşlara daha hızlı ve verimli hizmet sunulması hedefleniyor.

Tüm adli birimler tek çatı altında buluştu

Önceden Dürbinar Mahallesi’nde bulunan ana adliye binası ile Nefsipulathane Mahallesi’nde hizmet veren İlçe Seçim Kurulu ve İcra Müdürlüğü, artık Darıca Mahallesi’ndeki yeni adliye binasında bir araya geldi. Bu değişim sayesinde hem personelin iş yükü hafifletildi hem de vatandaşların işlemlerini daha kısa sürede ve kolaylıkla halletmeleri sağlandı. Yeni binanın konumu, ulaşım açısından da avantaj sağlarken, bina içindeki teknolojik altyapı ve fiziki olanaklar modern adalet anlayışına uygun şekilde tasarlandı.

Ören Belediye Başkanı AK Parti’ye Katıldı: Rozeti Erdoğan Taktı
Ören Belediye Başkanı AK Parti’ye Katıldı: Rozeti Erdoğan Taktı
İçeriği Görüntüle

Başkan Osman Nuri Ekim: “Akçaabat kamu hizmetlerinde ivme kazanıyor”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yeni adliye binasının tamamlanmasının ilçeye önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Başkan Ekim, “Akçaabat, sadece kültür ve turizm alanında değil, kamu hizmetleri açısından da her geçen gün daha modern hale geliyor. Yeni Adalet Sarayı da bu gelişimin önemli bir parçası. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca binaya ulaşımı kolaylaştıracak alternatif yol çalışmaları da Karayolları Bölge Müdürlüğü ile birlikte yürütülüyor” dedi. Ekim, bu tür yatırımların Akçaabat’ın geleceğine yapılan en değerli katkılar olduğunu vurguladı.

Yatırıma geniş destek: Teşekkür mesajı

Yeni adalet sarayının hayata geçmesinde devletin çeşitli kademelerinden gelen destek de dikkat çekti. Başkan Ekim, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Adalet Bakanı’na, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’e, milletvekillerine ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkürlerini iletti. İl ve ilçe düzeyindeki parti yöneticilerinin ve emeği geçen tüm teknik personelin katkılarının da altını çizdi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY