TBMM Bayındırlık ve Ulaştırma Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu ve Seçkin Konuklar Katıldı

Törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık ve Ulaştırma Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu'nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, eski Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ve Cumhur İttifakı üyesi diğer partilerin ilçe başkanları ile birlikte çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

SÖZ VERDİK YAPTIK

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 1 Mayıs sabahı erken saatlerde belediye temizlik işçileriyle birlikte kahvaltı yapar Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 1 Mayıs sabahı erken saatlerde belediye temizlik işçileriyle birlikte kahvaltı yapar

Proje tanıtım töreninin açılışını gerçekleştiren belediye başkanı Osman Nuri Ekim, “2019 yılında Akçaabat Belediye Başkanlığına aday olurken vatandaşlarımıza verdiğimiz sözler vardı,


Dürüst, adil, üreten ve cesur bir anlayışla çalışmak, Alt yapısı, üst yapısı, imarı, cadde ve meydan düzenlemeleriyle kentimizin yapısal problemlerini çözmek, İlçemizin ekonomik faaliyetlerini destekleyip canlandırmak, Tarihi dokunun restorasyonu ile geçmişimize sahip çıkmak, Yemyeşil bir Akçaabat için yeni alanlar oluşturmak, Tertemiz, çevre dostu projeler üretmek, Halkımızın yaşam kalitesini arttırmak, Sporu sanatı ve festivalleriyle canlı bir kent yaşamı sunmak, Sosyal sorumluluk projeleri ile halkımızın her zaman yanında olmak. Bugün bu sözlerimi büyük ölçüde yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyorum” dedi.

SAHADAYIZ

İl Başkanı Sezgin Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler AK Parti teşkilatları olarak sahadayız ve harıl harıl çalışıyoruz. Öncelikle tüm teşkilat mensuplarıma teşekkürlerimi sunuyorum.  Bu yarış 31 Mart’a kadar devam edecek. Teşkilat mensuplarımızla, belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarımızla birlikte hep beraber sahada, bu sürede gayret göstererek 18 belediyemizi de alarak büyükşehir ile birlikte tarih yazacağız. 


Bizler çalışıyoruz. Yerel yönetimler bizim işimiz. 
İnşallah 31 Mart’ta da Türkiye genelinde alnımızın akıyla çıkacağız ve Allah’ın izniyle yolumuza devam edeceğiz. Bundan sonra 4 yıllık süreçte seçim olmayacak. Hizmet yarışımız sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm Türkiye’de devam edecek. 
Az önce yapılan hizmetler sayıldı. Osman Nuri Ekim bunları tek başına gerçekleştirmedi. Burada milletvekillerimiz, siyasi irademizin desteği, merkezi hükümetin desteği, bakanlarımızla birlikte bu hizmetleri Akçaabat’ta kazandırdık. 31 Mart’tan sonra Osman Nuri Ekim Başkanımız tekrar seçildikten sonra bu hizmetler katlayarak devam edecek.” 

SİZLERLE BERABERİZ 

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, “Akçaabat, Ortahisar ilçemizden sonra en büyük ilçemiz. Akçaabat her zaman güçlüydü yine güçlü. Genel Başkan Yardımcımız var. İl Başkanımız Akçaabatlı. MKYK Üyemiz Akçaabatlı. Gençlik Kolları Başkanımız Akçaabatlı. Önemli olan mahalli seçimler. Osman Ekim başkanımız sağ olsun 1. Döneminde önemli hizmetlere attı. Artık iş bitmedi. Hep birlikte ona güçlü destek vererek, tekrar göreve getirirsek, yakasını bırakmayacağız. Çalıştıracağız.  Cumhurbaşkanımıza en güçlü destekle oy almaya hazır mıyız?  Büyükşehir Belediye Başkan adayımıza aynı şekilde güç vermeye destek olmaya hazır mıyız?  Bizde sizlerle beraberiz” dedi. 

BİR ELİMİZ DE AKÇAABAT’TA

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şöyle devam etti: “Güzel Akçaabat’ımıza, güçlü ilçemize, Ortahisar’da sonra en büyü ilçemize ki 130 bini de geçtik. Özellikleri ile değerleri ile öne çıkan ilçemize, inşallah bu dönem de kuruluştan itibaren sahip olduğumuz anlayışla hizmet etmeye devam edeceğiz. 


Ben Ortahisar Belediye Başkanlığını 2 dönem yaptım. Ama çok şükür bir elimizde Akçaabat’taydık. Coğrafi sınırla sınırlı kalmadık.  İnşallah nasip olursa, yeni dönemde de Osman Nuri Başkanımla ki bu dönem çok güzel kardeşlik hukuku içinde çalıştık. Hep beraber bu güzel topraklarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bunun için hazırız, kararlıyız, irademiz var, Gençliğimiz de var. Soyadımız Genç. Ama değerli hemşerilerim, bunlar zaman gelip geçiyor. Fırsattır. Gücümüz var. Ülkenin her tarafına hizmet etmiş, bu bölgemizi Trabzon’u da evi gibi gören hizmetlerin banisi koskoca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Ve ona 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminden sonra tam bağımsız, tam milli Türkiye olma yolunda yol arkadaşı olan MHP’nin Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli var. Güçlü liderlerimiz, güçlü kabinemiz var.  Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayıp, her zaman işimizde gücümüzde arkamızda olan sayın bakanımız Adil Karaismailoğlu var. Abdulkadir Uraloğlu bakanımız var. Enerji Bakanımız var. 30 Büyükşehir’de Trabzon şampiyon olsun, Akçaabat’ımıza da bunun içinde şampiyon olsun. Ondan sonra Ankara’ya elimiz gücümüz güçlü gidelim. Akçaabat 1 istiyorsa 2 kopartalım”

AKÇAABAT’I İHMAL ETMEDİ

AK Parti MKYK Üyesi ve önceki dönem Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, “Osman Nuri Başkanım projeleri saydıkça devamı var aslında.  Hakikaten beklentimizi sen ötesinde çok büyük çalışmalar gerçekleştirdi. Trabzon vaziyetinde, Ortahisar da dahil olmak üzere inanıyorum ki en büyük yatırımları Akçaabat ilçesi aldı. Şimdiki adayımız ve mevcut belediye başkanımız Osman Nuri Ekim’in gayretli takibi, bizim ve kendi ürettiği projeleri gerçekleştirmek için sabırla koşuşturması en büyük etkendir.  Bundan sonra da daha büyük başarılara birlikte imza atacağız.  Akçaabat’ta her istediğinde istediği desteği alan, Ortahisar Belediye Başkanıyken bile Akçaabat’ın ihmal etmeyen Ahmet Metin Genç Başkanımıza Akçaabat’ta rekor oy yakışır.  Onu mahcup etmemek ve Cumhurbaşkanımıza verdiği sözü en başta Akçaabat gerçekleştirmek için teşkilatımız kapı kapı dolaşmalıdır. Ve Akçaabat insanı yapılan yatırımları fark etmeli” diye konuştu.

TBMM Bayındırlık ve Ulaştırma Komisyonu, önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, “Akçaabat anlatılmaz yaşanır. İnşallah 31 Mart’ta bir zafer yazıp, daha sonra şehrimizde hizmetlerin peşinde koşacağız. Hepsinden önemlisi, Mayıs ayında temsilini attığımız yıllardır konuşulan Trabzon’un Akçaabat’ın hayali olan, Türkiye’nin en büyük projelerinden bir tanesi olan Güney Çevre Yoluna başladık. 44 km uzunluğunda, 36 km’lik tünel olan bu büyük projesi başlattık.  Başlayan işler bir bir bitiyor. Zigana Tüneli de 5 yıl içinde bitti. Türkiye eski Türkiye değil. Yıllardır konuşulan efsane Bolu Dağı Tünelinin uzunluğu 3 km’ydi, 17 yılda bitti. Yeni Türkiye’de 14,5 KM uzunluğunda 2 ile çarparsan 29 km uzunluğundaki Zigana Tüneli 5 yılda bitti.  İnşallah Güney Çevre Yolunu da en kısa zamanda bitireceğiz.  Şu anda yer altında çalışıyor arkadaşlarımız.  Tünelde yoğun çalışma var. 1 etap Yıldızlı. Devamı yine Trabzon’u Güneyinden çevreleyerek Arsin çıkışına kadar uzanacak. 


4 yıl seçimsiz süreç var. Bu Türk siyasi hayatında ender rastlanan durum. 4 yıl bu desteği verirseniz bu hizmetlerin peşinden koşacağız” ifadelerine yer verdi. 


İŞTE O PROJELER

-    Akçaabat’ta yeni Meydan
-    Akçaabat Sahil Park 2. Etap Düzenlenecek
-    Akçaabat Sokak Sağlıklaştırma 2. Etap Çalışmaları yapılacak
-    Ortamahalle Sokak Sağlıklaştırma 2. Etap Çalışmaları yapılacak
-    Akçakale Bölgesi Turizmin Merkezi olacak
-    Akçaabat Yıldızlı Kesintisiz Sahil Düzenleme Çalışması
-    Akçaabat’ta yeni bir müze kazandırılacak
-    Hıdırnebi – Karadağ Turizm Bölgesi
-    Uçarsa Şelalesi ve Çevresi Turizme Kazandırılacak
-    İlçemize Kadınlara Özel Plaj Kazandıracağız
-    İçerisinde Plaj Barındıran ilk ve tek Millet Bahçesi
-    Akçakale – Mersin Plaj Düzenlemesi
-    Hıdırnebi ve Akçakale’nin Karavan Park
-    Rahman Camii Çevresi Düzenlemesi ve Otogar
-    Akçaabat Atatürk Bulvarı 2. Etap Düzenlenecek
-    İlçemize Piknik ve Mesire alanı kazandıracağız
-    İlçemize ait 2 adet Sentetik Saha kazandıracağız
-    Yöresel Ürün Satış Pazarı oluşturacağız
-    Tarım ve Çiftçi Desteği Devam edecek
-    İlçemize Yeni bir Kütüphane kazandırıyoruz
-    Trabzon Üniversitesi Bölgesine Kitap Kafe ve Öğrenci Destekleme Merkezi
-    Akçaabat İtfaiye Merkezi Amirilği
-    Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi
-    Her Mahalleye Yeni Yaşam alanları Çocuk oyun Parkı
-    İlçemize Engelsiz Park ve Erişilebilir Yaşam Alanları
-    Aile Destekleme Merkezleri yapılacak
-    Mersin – Akçakale, Salacık – Darıca Atık Su Şebekesinin Yenilenmesi
-    Sosyal Destek Hizmetlerimiz devam edecek
-    Spor faaliyetlerimiz artarak devam edecek
-    Kültür sanat faaliyetleri olmadan belediyecilik olmaz
-    Sanat Akademimizin kapasitesi arttırılacak
-    Hanımlar Kültür Evi ve El Sanatları Desteklerimiz devam edecek
-    Üniversite Öğrencilerine ve Gençlerimize Yönelik Festivaller
-    Çevre Dostu Akçaabat
-    Akçaabat Kart

TAKİP EDİLECEK İŞLER

-    Güney Çevre Yolu
-    Pulathane Bulvarı
-    Hafif Raylı Sistem
-    Akçaabat Şinik OSB 2. Etap 
-    Küçük Sanayi Sitesi Kamulaştırma ve İnşaat Süreçleri
-    Yeni Emniyet ve Karakol Binasının yapımı
-    Yeni Adliye Binasının tamamlanması
-    Doğalgaz Çalışmaları

Editör: Birol Sancak