Çankaya, konuşmasına Hamamçimeni Çarşısı önünde meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden Cemil Şener'e rahmet dileyerek başladı. Ardından, Hamamçimeni Çarşısı önünde yaşanan kaza benzeri olayların önlenmesi için kamu kurumları arasında işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı. Esnafın mağduriyetinin önlenmesi ve yaya geçişlerinin güvenliğinin sağlanması için teknik asansörlü bir üst geçit veya alternatif çözümler önerdi.

Ayrıca, uzun yıllar Trabzonspor'da yöneticilik yapmış ve CHP Trabzon İl Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Cafer Hazaroğlu'nun vefatı dolayısıyla da rahmet dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rize’ye Muhteşem Bir Cami Geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rize’ye Muhteşem Bir Cami Geliyor!

Başkan Ekim ise kazayla ilgili olarak henüz tarafların kimin hatalı olduğuna dair net bir bilginin olmadığını ifade etti. Polis tarafından yapılan tespit tutanaklarının bulunduğunu ve sonucun mahkeme sürecinde ortaya çıkacağını belirtti. Üzücü bir olayın yaşandığını dile getiren Ekim, "Ortada üzücü bir olay var. İnşallah daha güzel bir düzenlemeyle beraber orası da daha elverişli hale gelir." şeklinde konuştu.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak