Gümüşhane'de "Fide Bizden, Üretmek Sizden" Projesiyle Sebze Üretimi Destekleniyor Gümüşhane'de "Fide Bizden, Üretmek Sizden" Projesiyle Sebze Üretimi Destekleniyor

Akçaabat Belediyesi tarafından şehrin turizmine yeni bir soluk olarak kazandırılan Ortamahalle Müzesi’nde Akçaabat'ın tarihini ve kültürünü yansıtan eserler, şehrin ve yapının tarihi süreçlerini anlatan bilgi notları ve geçmişte kilise olarak kullanılan tarihi yapının içerisindeki mozaikler sergileniyor.

Akçaabat’ın geleceğinin turizmde olduğunun bilincinde olduğunu ve bu minvalde çalışmalar yaptığını dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ımızın en önemli turizm noktalarının başında yerini alan Ortamahallemiz, Osmanlı dönemine ait evleri, konakları ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla Mahalle ölçeğinde korunarak günümüze ulaşmış nadir yerleşim yerlerinden biridir. Ortamahalle Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarımız kapsamında, burada bulunan evleri aslına uygun olarak restore edip turizme kazandırıyoruz. Restorasyonunu tamamlayarak müze olarak şehrimize kazandırdığımız bu tarihi yapının yani St. Michael Kilisesinin 13-14. Yüzyıllar arasına yapıldığı tahmin edilmektedir.Müzemizin restorasyon ve envanter temin çalışmalarını tamamladık ve ziyarete açtık. Restore edilen tarihi yapının kendisi ve içerisindeki mozaikler başlı başına sergilenmeye ve görülmeye değer yapılardır. Bunların yanında müzenin içerisine Ortamahalle’ye özgü eserler, Akçaabat’ımızın kültürünü ve tarihini yansıtan eserler ve şehrin ve yapının tarihi süreçlerini anlatan bilgi notları da yer alıyor. Ortamahalle Müzesi, açıldığı günden bugüne kadar, yani 7 aylık sürede yaklaşık olarak 6 bin 909 yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi. Ortamahalle Müzesi; turist kafilelerinin, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline geldi.  Şehrimizin turizmden hak ettiği payı alması için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Akçaabat’ımızın geleceği turizmdedir.” Dedi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT