Akçaabat, turizmin önemini vurgulayarak ve yerel kültürünü tanıtarak Turizm Haftası'nı coşkuyla kutladı. Belediye tarafından düzenlenen etkinliklerle şehre, turizmin değeri anlatıldı.

Karadeniz Kültür Sanat ve Dans Sporları Derneği, 300 Kişilik Katılımla Dünya Dans Gününü Kutladı! Karadeniz Kültür Sanat ve Dans Sporları Derneği, 300 Kişilik Katılımla Dünya Dans Gününü Kutladı!

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerin son ayağında, halka yöresel lezzetlerden biri olan lahana çorbası ikramında bulunuldu. Akçaabat Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin İstiklal Caddesi'nde halkla iç içe horon oynamasıyla başlayan etkinlikler, ilçe protokolünün katılımıyla bir yürüyüşle devam etti. İstiklal Caddesi'nden başlayan yürüyüş, Atatürk Parkı'nda sona erdi.

Akçaabat, Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlikle adından söz ettirdi. Bu etkinliklerden biri de Akçaabat Belediyesi halı dokuma kursundaki kursiyerlerin dokuduğu halılardan oluşan sergi açılışıydı. İlçe Kaymakamı Yusuf Cankatar, ilçe belediye başkanı Osman Nuri Ekim ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen sergi açılışında, Akçaabat'ın kültür, sanat ve turizm şehri olarak adını dünyaya duyurduğunu belirten konuşmalar yapıldı.

Akçaabat Belediyesi, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği etkinliklerin son ayağında, halka yöresel lezzetlerden biri olan lahana çorbası ikramında bulundu. Atatürk Parkı'nda gerçekleşen etkinlikte, Kaymakam Yusuf Cankatar ve Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, vatandaşlara lahana çorbası ikramında bulundular.

Turizm Haftası etkinlikleri boyunca Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin sona erdiği bu anlamlı günün ardından, halk oyunları ekipleri halkla iç içe horon oynayarak etkinliği coşkuyla sonlandırdılar. Atatürk Parkı'nda bulunan turizm bürosunda açılan Yöresel Halı Sergisi hafta içi her gün açık olacak ve herkes tarafından ziyaret edilebilecek.

Editör: Birol Sancak