Gala gösterimi, Hamam Çimeni Çarşısı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Salonu'nda gerçekleşti. Belgeselin galasına çok sayıda davetli katıldı. Aralarında Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, Çevre ve Orman önceki Bakanlarından Osman Pepe, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, CHP İl Başkanı Mustafa Bak, Akçaabat Eski Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Kurum Amirleri ve davetliler yer aldı.

Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, belgeselin 3 yıl süren bir emeğin ürünü olduğunu ve bölgedeki muhacirlik yıllarını anlattığını vurgulayarak, projenin önemine dikkat çekti.

Ata Anaokulu Öğrencileri, Polonyalı Akranlarıyla 23 Nisan Bayramında Buluştu Ata Anaokulu Öğrencileri, Polonyalı Akranlarıyla 23 Nisan Bayramında Buluştu

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabatlılar Vakfı'nın 2023 yılında 451 öğrenciye burs sağladığını belirtti ve vakfın topluma hizmet etme misyonunu önemsedi.

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, 6 bölümden oluşan "Hicret" belgeselinin, tarih, kültür ve değerlere sahip çıkma amacını yansıttığını ifade etti. Proje ekibine teşekkürlerini ileten Erbaşaran, vakfın ilerleyen dönemlerde daha büyük projelere imza atacağına inandığını belirtti.

Gösterimin ardından "Hicret" belgeseli, 1914-1918 yılları arasında vatan müdafaası için gösterilen çabaları ve fedakarlıkları konu alıyor. Belgesel yönetmeni Dr. Mustafa Demirci ve kameraman Yusuf Arslan'a plaketler takdim edildi.

Akçaabatlılar Vakfı, tarih ve kültürünü gelecek nesillere aktarmaya yönelik bu önemli çalışma ile bölgenin muhacirlik yıllarını belgelemiş oldu.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak