Uzaydaki deneyleri sırasında Türkiye ile iletişim kuran Gezeravcı, çocukların eğlenceli ve merak dolu sorularına samimi cevaplar verdi.

Uzaylı Var mı?

Bir öğrencinin "Orada uzaylı var mı?" sorusuna Gezeravcı, gülerek yanıt verdi. "Uzaylı henüz görmedim ama görseydim 'Furkan'ın sana selamını getirdim.' derdim. Herhalde o zaman bana bir şey yapmazdı. Seni bütün arkadaşların gibi buradaki uzaylılar da seviyor olabilir. Ben de uzaylıların varlıklarını merak ediyorum. Öğrenirsem farklı bir şey, dönüşte sizinle de paylaşacağım" şeklinde konuştu.

Kara Delik Gördün mü?

Bir diğer öğrencinin "Hiç kara delik gördün mü?" sorusuna ise Gezeravcı, "Kara delikleri ben de görmedim. Ancak uzayda çok fazla gözlemler yapılıyor. Belki ileride gözlemlerimiz sonucunda kara deliklere dair yeni bilgiler elde edebiliriz. Şu anlık elimizde net bir gözlem yok" yanıtını verdi.

S 88772209339477F6Aa49092F416347Ed88E9E97C

Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı

Uzayda Nasıl Uçuyorsun?

Bir başka çocuğun "Uzayda nasıl uçuyorsun?" sorusuna ise Gezeravcı, "Uzayda uçmak, yer çekimi olmadığı için çok farklı. Burada yüzeydeyken ayağa kalktığında düşmezsin, süzülürsün. Uzayda da aynı şekilde süzülüyoruz. Bir yere tutunmak ya da zıplamak gibi kavramlar pek geçerli değil. Uzayda hareket etmek çok ilginç bir deneyim" açıklamasını yaptı.

Sonuç: Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan Diyarbakır'daki öğrencilerin sorularını yanıtlarken, çocuklarla eğlenceli ve bilgilendirici bir iletişim kurdu. Gezeravcı'nın samimi cevapları, çocukların uzay ve astronotlukla ilgili meraklarını gidermeye yönelik keyifli bir anı oluşturdu.
KAYNAK/ONEDİO

Editör: Ayşe Sancak