Haftanın ilk gününde altın fiyatlarına damga vuran bu rekor, yatırımcıları heyecanlandırdı. Altının gram fiyatı, bin 997 lira ile tavan yaparken, çeyrek altın 3 bin 266 lira ve Cumhuriyet altını 13 bin 426 liradan alıcı buluyor. Altının ons fiyatı ise şu sıralarda 2 bin 53 dolar seviyesinde dengelenmiş durumda.

T24'ün haberine göre, altının ons fiyatındaki bu yükseliş, tahvil piyasalarındaki olumlu seyirden etkilenirken, altın yeni yıla tarihi bir yükselişle girmeye hazırlanıyor. Geçen haftayı iki bin 53 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, yeni haftanın ilk işlem gününde Londra ve New York borsalarının kapalı olması nedeniyle dar bantta hareket ediyor.

Bugün veri gündeminin sakin olduğunu belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 60 ve 2 bin 55 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 30 ve 2 bin 20 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu ifade ediyor. Yatırımcılar, altının bu muazzam yükselişiyle birlikte yeni yıl öncesinde portföylerini değerlendirme telaşı yaşıyor.

Altın, finans dünyasında güvenli liman olma özelliği ve değer kazanma potansiyeliyle dikkat çekerken, 2023 yılı altın yatırımcıları için kârlı bir dönemin habercisi olabilir.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Doğukan ÖZKURT