Altın fiyatları, 23 Şubat 2024 Cuma günü itibariyle yatay seyrini sürdürüyor. Gram altın, haftanın son iş gününde 2.023 TL seviyesinden işlem görüyor. Merkez Bankası'nın faiz kararının sabit bırakılmasının ardından altın fiyatlarında belirgin bir değişiklik gözlenmemekte.

Dün gram altın fiyatının 2.022 TL seviyesinde işlem gördüğü göz önüne alındığında, günün başlangıcında minimal bir artış gözlemleniyor. Ancak genel seyirde istikrar devam ediyor.

Diğer altın türlerine de bakıldığında, çeyrek altın, cumhuriyet altını, yarım altın, ziynet altını ve ata altını gibi tüm altın türlerinin fiyatlarında da benzer bir istikrarın olduğu gözleniyor.

Altın yatırımcıları ve piyasa takipçileri, küresel ekonomik ve siyasi gelişmelerin yanı sıra Merkez Bankası'nın para politikalarını yakından izlemeye devam ediyor. Özellikle faiz kararları ve enflasyon verileri altın fiyatlarını etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor.

Ancak, şu an için altın fiyatlarında belirgin bir oynaklık gözlenmemesi, yatırımcıların ve piyasa katılımcılarının istikrarlı bir döneme girdiğini gösteriyor. Bu durum, altın fiyatlarında kısa vadede büyük dalgalanmaların beklenmemesi anlamına geliyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT