Gram Altında Rekor Üstüne Rekor: Uzmanlardan Çarpıcı Tahminler

Bankalar arası piyasada gram altın, 2061 TL ile tarihi bir rekor kırarken, serbest piyasada ise gram altın 2137 TL'den satılıyor. Bu artışlarla birlikte uzmanlar, gram altın için çarpıcı tahminlerde bulundular.

ABD çekirdek PCE verilerinin ardından altın fiyatlarında yaşanan yükseliş, bankalar arası piyasada gram altını yeni bir rekor seviyesine taşıdı. Gram altın, 2061 TL ile tarihi bir rekor kırarken, serbest piyasada ise 2137 TL'den alıcı buldu.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı sabah saatlerinde 2048 dolara kadar yükseldi. Bu yükseliş, gram altın fiyatlarına da yansıdı ve serbest piyasada 2017 TL'den alınırken, 2137 TL'den satılıyor.

Arabası olan yok artık diyecek: 4 gün sonra dev zam geliyor Arabası olan yok artık diyecek: 4 gün sonra dev zam geliyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in yaptığı değerlendirmeye göre, altın fiyatlarında yükselişin devam etmesi bekleniyor. Memiş'e göre, uzun vadede altın satılmamalı ve altın fiyatlarındaki yükseliş yeni başlangıçlarla devam ediyor. Ons altında 2030 dolar direncinin test edildiğini belirten Memiş, 2050-2065 dolar aralığında dirençlerin olduğunu ve yıl içinde 2350 dolara kadar yükseliş beklentisinin devam ettiğini söyledi.

Ayrıca gram altının dolardan destek aldığını belirten Memiş, yaz aylarında 2500-2700 TL, yıl sonunda ise 3000 TL seviyelerinin beklendiğini ifade etti. Merkez bankalarının para politikalarındaki faiz indirimlerinin ons altını pozitif yönde desteklediğini vurgulayan Memiş, jeopolitik gerilimler ve küresel ekonomideki belirsizliklerin de ons fiyatını pozitif yönde etkilediğini dile getirdi.

İç piyasada dolar/TL kurundaki yükselişin devam etmesi durumunda ise gram altındaki yükselişin kaçınılmaz olduğunu belirten Memiş, altının her fırsatta alınması gerektiğini vurguladı. Uzmanların tahminlerine göre, altın fiyatlarındaki yükseliş trendi önümüzdeki dönemde de devam edecek gibi görünüyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN