Altın fiyatlarındaki artış, ONS fiyatındaki yükselişle paralel olarak devam ediyor ve çeyrek ile Cumhuriyet altını rekor seviyelere ulaşıyor.

ABD'de açıklanan makroekonomik verilerdeki karışıklık ve işsizlik maaşı başvurularındaki rekor artış, altın fiyatlarını daha da destekliyor. Fed'in faiz indirimine yönelik belirsizlikler, yatırımcıları altına yönlendirirken, analistler Mart ayında faiz indiriminin başlama olasılığını değerlendiriyor. Bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi, piyasalardaki volatilitenin artmasına neden olabilir.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 497 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 805 lira, Cumhuriyet altını ise 3.296 liradan alıcı buluyor. Altının ons fiyatı, tahvil faizlerindeki gerilemenin etkisiyle 2 bin 55 dolar seviyesinden kapanarak 2 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Tahvil piyasalarındaki alış ağırlıklı seyir ve ABD'de istihdam verilerindeki beklentiler, altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Analistlere göre, altının ons fiyatında 2 bin 70 ve 2 bin 80 dolar seviyeleri direnç, 2 bin 40 ve 2 bin 30 dolar seviyeleri destek konumunda.

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başlıyor Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başlıyor

Altın yatırımcıları için sakin bir veri gündemi beklenirken, ABD'de istihdam raporu, Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ve fabrika siparişleri verileri yakından takip ediliyor. Altın fiyatlarındaki teknik açıdan belirlenen direnç ve destek seviyeleri, yatırımcılara yol göstermeye devam ediyor. Altın, yatırımcıların güvenli liman arayışında önemli bir rol oynayarak yeni rekora doğru koşuyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak